Förlust mot IFK Hässleholm inför 814 åskådare!
2019-05-02 09:39

Det började i dur men slutade i moll

Dalstorps IF mötte IFK Hässleholm i årets tvåkronasmatch inför en

storpublik på hela 814 åskådare, på Dalshov. En match där bortalaget

stog som segrare efter en spännande tillställning. Slutresultatet blev 1 – 2 efter ett sent segermål för gästerna.

En fin veteranbilsutställning signerad Richard Mårtensson och Eks i

Hulareds cykelvisning bidrog till den stora åskådarsiffran.

Matchen började på bästa tänkbara sätt när Hugo Svensson stressade gästernas

målvakt till ett felpass där Erik Axengren fick bollen och enkelt rullade in

bollen till ledning 1–0 för hemmalaget. Därefter följde en halvtimmes ganska händelselös period med få klara målchanser. IFK Hässleholm tvingades göra ett

spelarbyte på grund av skada i den 22:a minuten. Sista kvarten av första halvlek

började det skapas chanser från båda lagen. I den 36:e minuten får Hässleholm

ett friläge men Hallqvist gör en fantastisk räddning. I halvtid leder DIF med

1–0 efter en tillknäppt första 45-minutare, där båda lagen försökt sätta press

på bollhållaren. Bortalaget har haft ett något större bollinnehav men DIF har försvarat sig väl.

Andra halvlek skapar DIF genom Hugo Svensson några riktigt vassa chanser,

Första ett skott i stolpen och på den andra gör Hässleholms målvakt en jättefin räddning

10 minuter in på andra halvlek kommer så IFK Hässleholms kvittering på en snabb omställning. Därefter tog gästerna över spelet. DIF hade några bra kontringar efter att Daniel Svenningsson och Björn Arnesson bytts in men

hemmalagets passningsspel var inte av bästa kvalité och det utnyttjade gästerna

genom snabba omställningar. I den 81:a minuten hade Hässleholm ett gyllene

läge på en kontring. Hallqvist räddar men ger retur som gästernas spelare skjuter

utanför målet. Spelet böljar fram och tillbaks men signifikativt för andra halvlek

är hemmalagets dåliga passningsspel.

I matchens 93:e minut kommer så avgörandet. IFK Hässleholm kommer i ett

snabbt anfall och trycker in segermålet. Matchen slutar med bortaseger 1–2 inför den stora publiken. Väldigt surt men IFK Hässleholm vinner rättvist efter

en stark andra halvlek. Ett kompakt försvarsspel med snabba kontringar ger

tre poäng. Hemmalaget kom inte upp i normal nivå. Man fick inte till sitt fina

press-spel från tidigare matcher och hade hög felprocent i passningsspelet.

Synd att man inte kunde visa upp sig bättre inför den stora publiken.

Waggeryd/Klevshult/Hook på Dalshov.  En match som hemmalaget vann med

6 – 1 efter tre mål av Daniel Svenningsson, två mål av Simon Broman och ett av Viktor Bygård. En bra match där DIF tog kommando direkt och jobbade stenhårt, vilket också gav resultat. Extra kul att lagets fyra juniorer Jacob Björklund, Kevin Wahlgren, Rasmus Grönkvist och Joel Andersson visade