SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
En poäng mot Höganäs
2021-10-11 20:28

Solen strålade och ett behagligt väder mötte DIF när man anlände till Höganäs. Planen såg fin ut men efter mycket regnande tidigare i veckan var den tung och lite svårbemästrad. Det var nog en av orsakerna till att det var många felpass i matchen. En match där anfallen böljade fram och tillbaks. Dalstorp hade ledningen i paus med 2 – 1. Men vid slutsignalen var resultatet 3 – 3. Matchen hade kunnat sluta hur som helst då båda lagen brände flera klara målchanser.

Det var Höganäs som började matchen bäst och man skapade hela 6 hörnor under de första 10 minuterna. På en av hörnorna blev det riktigt farligt men Ivica räddade på mållinjen. 3 minuter senare kom 1 – 0 till Höganäs genom Samuel Aziz. Kvarten senare kvitterade Dalstorp genom Mentor och 5 minuter före paus skruvade Åkerlund in en hörna mot bortre krysset, Axel nickade in lednings-målet för DIF, vilket också blev ställningen i paus.

Andra halvlek blev verkligen en svajig tillställning. Återigen var det Höganäs som började bäst. Efter tre minuter hade man ett skott i ribban och ner på mållinjen och ut till hörna. På den efterföljande hörnan gjorde Emil Rydström 2 – 2.

Matchen liknade mer en handbollsmatch än en fotbollsmatch med anfall för båda lagen. Kevin hade 3 bra lägen men lyckades inte få in bollen, antingen gick bollen utanför eller räddades den av någon hemmaspelare. En av spelarna i Höganäs hade ett jätteläge men från nära håll nickade han bollen över ett tomt mål. Mentor fick ett friläge men fick bollen för långt ifrån sig så han kom inte till avslut. I den 85:e minuten tog Höganäs ledningen genom Lowe Ohlander.

Då såg det mörkt ut för DIF när man tappat halvtidsledningen till ett underläge. Matchklockan hade gått över 90 minuter när DIF:s båda inhoppare agerade. John fick en boll, drev ner på kanten, slog ett fint inlägg som Werneröd nickade in till 3 – 3, vilket också blev slutresultat i en match som kunde slutat hur som helst. Inget av de båda lagens försvarsspel var särskilt bra, vilket visade sig i alla målchanser och mål i matchen.

Dagens lag:

 

                        Ivica,

       Chrille, Axel, Zeka, Bygård(87)

Åkerlund, Björn(79), Engström, Kevin,

             Mentor(79), Daniel(68)

 

Bänken: John(87), Victor G(79), Max(79), Cedervall, Werneröd(68)

Uddamålsförlust mot Husqvarna FF
2021-10-06 13:57

På ett småregnigt Dalshov förlorade DIF mot gästande Husqvarna FF inför 220 åskådare. Matchen slutade 0 – 1 efter 0 – 0 i halvlek. Fri entré, Pelle Björklunds hamburgare i samarbete med ICA nära Dalstorp, förgyllde matchen. Richard Mårtensson ställde ut ett gäng veteranbilar. Dessutom har DIF i veckan, gjort klart med en ny tränare i tränarstaben. Andreas Nicklasson, som spelat i Elfsborg och J-södra och även tränat Skene IF, kommer in och ersätter Fredrik Ekvall. Med en ny röst på träning och match är förhoppningen att det skall ge ny energi i spelartruppen.

I matchens första minut fick Ivica i DIF-målet tippa ett skott till hörna. Bara två minuter senare var Mentor på väg att bli fri men tappade balansen och chansen försvann. Husqvarna skapade mängder av hörnor men DIF-försvaret fredade sig väl. Bästa DIF-läget i första var när Kevin hade ett bra skott som smet utanför målramen och i slutminuten hade gästerna ett bra läge där Ivica räddade ett friläge till hörna. Resultatet 0 – 0 stod sig halvleken ut. Husqvarna visade sig vara ett storväxt lag som gick hårt in i närkamperna. Mycket armar som drog och höll fast.

Andra halvlek var Mentor nära att komma igenom igen men nådde inte hela vägen fram. Istället kom Husqvarna fram och frispelade Benjamin Lindblad som enkelt kunde rulla in 0 – 1 för gästerna. Efter hand som matchen led tog Dalstorp över spelet. Kevin på vänsterkanten fick många bollar att löpa på och gjorde det bra men lyckades inte servera sina lagkamrater någon vass målchans. Sista 5 gick Dalstorp upp på en trebackslinje och hade lite tryck men fick inte till någon riktigt vasst målläge.

Nye tränaren Andreas Nicklasson var inte nöjd efter matchen men efter en träning och match är det inte så lätt att nå resultat, men det märktes att laget gjorde en stark kämpainsats utan att få någon poäng med sig. Det bådar gott för kommande matcher.

Nu väntar två bortamatcher, först Höganäs BK och sedan returmöte mot Husqvarna FF på Vapenvallen.

 

Dagens lag:

 

                Ivica,

Bygård(87), Axel, Zeka, Järsen

Max(64), Chrille, Björn(74), Kevin,

         Mentor, Daniel(64)

 

 

Bänken:

Hjertén, Damian, Hampus, Åkerlund(64), Werneröd(74), Hugo(64),

Fantastiskt stöd!!
2021-10-03 13:41

Trots förlust igår så blev det en bra lördag. HELA 234 100kr till klubben Vi är rörda, stolta och glada för det fina stödet som finns för vår klubb. För oss som kämpar ideellt för att få allt gå ihop är extra glada att ni finns. Nu hoppas vi att vi inte glömt någon, hojta till i så fall då ett större tack kommer i STT inom kort

Ny tränare i Dalstorps IF
2021-09-30 08:01

Andreas Nicklasson ersätter Fredrik Ekvall i Dalstorps IF:s tränarstab. Han kommer dela huvudansvaret med Erik Andersson under avslutningen av säsongen.

Andreas Nicklasson har stor erfarenhet både som aktiv och tränare och med Nicklasson i staben hoppas vi kunna förbättra vårt läge i tabellen. Andreas gör sin första träning idag torsdag. Vi genomför denna förändring i samförstånd med Fredrik Ekvall och vi önskar honom stort lycka till i hans framtida karriär.

Vi tackar Fredrik Ekvall för sina fina insatser som förde oss till ett historiskt kval till Division 1.

Tränarstaben består dessutom av Erik Andersson, Tommy Persson och Magnus Larsson.

Eventuella frågor besvaras av sportchefen Erik Hållander

Förlust mot Sävedalen
2021-09-29 14:25

Dalstorp förlorade lördagens match mot Sävedalens IF på ett soligt Vallhamra. Matchen slutade med hemmaseger, 4 – 1 efter 1 -0 i halvtid.

Väldigt mycket folk var på plats då man arrangerade en cup för 9 och 10-åringar denna dag, för att hedra Bertil ”Bebben” Johansson. Dalstorp saknade tyvärr en handfull spelare av olika anledningar.

Det var hemmalaget som tog kommandot men DIF höll ihop försvarsspelet ganska bra, inte minst genom Ivica i målet som gjorde många kvalificerade räddningar. Under sista kvarten ökade Sävedalen trycket mot DIF-målet och på en hörna, precis före paus kom hemmalagets Wilmer Melander högst vid bortre stolpen och kunde nicka in 1 – 0.

Andra halvlek började lika dant som den första slutade och i den 53:e minuten kom 2 – 0. Denna gång var Martin Srpcanski målskytt. Strax efter gjorde DIF ett trippelbyte: Victor G, Hampus och John ut och Björn, Hugo och tränare Ekvall in. 3 – 0 i den 65:e på misstänkt offsideläge, kändes som spiken i kistan.

Kvarten före slutet gjorde dock Sävedalen ett snyggt självmål. Vilda protester från hemmaspelarna, då man ansåg att bollen inte var över mållinjen. Domaren Tvekade dock inte efter att ha kollat med assisterande, dömde han mål, 3 – 1.

DIF gick upp på en trebackslinje och detta straffade Wilmer Melander med att göra 4 – 1, efter slarv i DIF:s backlinje. 10 minuter före slutet hade DIF en chans när Chrille jobbade sig till bollen men hans avslut räddades på mållinjen av en utespelare. Resultatet 4 – 1 stod sig till slutsignalen.

Nu väntar Husqvarna hemma nästa lördag kl 14.00. Det är en sponsormatch vilket innebär att det är fritt inträde på matchen.

 

Dagens lag:

 

                          Ivica

Bygård(77), Axel, Zeka(85), Järsen

John(57), Chrille, Hampus(57), Kevin

          Victor G(57), Daniel

 

Bänken:

Björn(57), Hugo(57), Ekvall(57), Damian(77), Cedervall(85)

Förlust mot serieledande Ängelholms FF
2021-09-21 07:20

Det blev storförlust när Ängelholms FF gästade Dalshov. Inför ca 200 i publiken vann gästerna med 5 – 1. Sparbanken Tranemo bjöd på inträde och fika och korv i bröd. DIF saknade många spelare på grund av sjukdom och avstängning, vilket inte gjorde det lättare att möta serieledarna.

Dalstorp fick sämsta möjliga start på matchen då Ängelholms Philip Comnell

kunde sätta 0 – 1 redan i andra minuten. 20 minuter senare presenterade sig

den förre allsvenske spelaren Johan Oremo, genom att göra 0 – 2 på straff. Kvarten efter var 0 – 3 var ett faktum, återigen var Philip Comnell målskytt. Spelmässigt var det jämnare än vad resultatet visade. Mycket av DIF:s anfall var Anton Werneröd inblandad i.

Efter 0 – 1 målet fick Werneröd ett fint läge efter pass från Bygård men avslutet gick strax utanför. Kvarten kvar gav Hampus passning ett friläge för Anton, som revs ner och domaren pekade på straffpunkten för andra gången i matchen. Dessutom fick Ängelholms Marcus Eriksson rött kort för neddragningen. Werneröd gjorde inget misstag på straffen, utan reducerade till 1 – 3. Bara några minuter senare var han på nytt på väg igenom, men då nöp det till i baklåret och Anton tappade farten och tvingades till ett byte med en lårskada.

Dalstorp öppnade andra hyfsat i och med att man var en man mer på planen, efter 10 minuter gick man upp på en trebackslinje för att få mer tryck framåt. Ängelholm backade hem och försvarade sin ledning.  Det gav även möjlighet till kontring, vilket gästernas Philip Comnell utnyttjade via en kontring på vänster-kanten, där han spelade in till Oremo som gjorde 1 – 4. I slutet av matchen gjorde Oremo även sitt tredje mål, vilket blev slutresultatet 1 – 5.

Ängelholm vann rättvist, främst tack vare Oremo och Comnell som visade sig vara tunga och snabba forwards som DIF-försvaret inte orkade stå emot.

Noterbart: Hampus Bergendahl Ärlig fick göra premiär från start och gjorde det bra. Även Emil Cedervall fick göra sitt första inhopp i div. 2-sammanhang.

 

Dagens lag;

 

                          Ivica

       Bygård, Zeka, Axel, Järsen(72)

Daniel(85), Chrille, Hampus(72), John(80)

         Werneröd(45), Mentor  

 

Bänken:

Isac, Damian(80), Victor G((46) Cedervall(85), Hugo(72), Enez(72), Ekvall  

 

 

Nyheter från vår verksamhet
Studio 8, 06/10 17:07 
P/F8, 31/08 14:37 
Padel, 27/08 14:48 
Boll & Lek, 20/08 06:54 
P/F8, 10/08 16:53 
P/F10, 06/08 19:43