SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dramatik, spänning och underhållning.
2022-06-25 08:15

Dramatik, Spänning och Underhållandematch när DIF mötte Waggeryd på Dalshov

Om man skulle skriva en filmrecension om matchen, hade man kunnat skriva: En thriller med stegrande tempo, mycket action och spänning och ett dramatiskt slut.DIF vann matchen till slut med 2 1 efter 0 0 i halvtid. Två straffräddningar av Ludde i DIF-målet och ett avgörande imatchens 95:e minut. Publiken uppgick till 167 personer, som förhoppningsvis fick mersmak av den underhållning man fick beskåda denna onsdagskväll.

Det började inte så bra för DIF,Björn kände av ett baklår på upp- värmningen och tvingades att kasta in handduken före matchstart.

Redan efter 4 minuter hade Endrit en boll i mål men domaren dömde

frispark i momentet före. Gästerna hade några farliga kontringar som DIF-försvaret avvärjde.0 0 i en jämn första halvlek.

En timme in i matchen bytte DIF in Kevin och Ricky men Waggeryd svarade med att göra 0 1 genom Iman Avdi. Efter målet började DIF att trycka på och skapade chanser. I en kontring från gästerna tvingades Ludde göra straff. Ludde revanscherade sig och gjorde en benparad och klarade. 20 minuter före slutet kom DIF i ett fint anfall,

Chrille spelade ut till Enez som slog in bollen, Ricky hoppade över och Kevin kunde kvittera med ett avslut mellan benen på målvakten.

5 minuter senare hade DIF en frispark där bollen träffade armen på en Waggerydspelare, men domaren valde att fria. Bara några minuter senare kontrade gästerna efter ett missförstånd i DIF. Fri mot Ludde

kom en av gästernas spelare. Chrille löpte efter men tvingades göra ny straff. Återigen var Ludde omutbar och räddade sin andra straff för kvällen. Förutom straffräddningarna gjorde Ludde flera fina räddningar i andra halvlek.

DIF fortsatte att trycka på och i den 95:e minuten slår Enez in en boll

där Werneröd är omringad av två försvarare. Bollen går i mål men vem som är sist på bollen är svårt att säga. Oavsett så gör Werneröd en stark insats i situationen. Målet betyder seger med 2 1 för DIF, i

en viktig match för tabelläget. Eufori på DIF:s lagledarbänk och flera ledare och avbytare rusade in på planen för att fira, vilket medförde att Tommy Berg är avstängd nästa match

Sista matchen på vårsäsongen är nästa onsdag kl. 19.00 på Dalshov.

Då kommer Hestrafors IF på besök.

Dagens lag:

                    Ludde

           Ensar Medi, Åkerlund, Arvid(87)

Enez, Cedervall(57),Benjamin(70), Zeka, Endrit(57)

                         Chrille

 

Bänken;

Stenberg, Kevin(57), Werneröd(70), Yarsuvat(57), Anders J(87),

Wille

 

Viktig seger mot IFK Björkö
2022-06-20 20:56

Dalstorps IF reste till Göteborgs skärgård för en 6-poängsmatch mot IFK Björkö, där båda lagen låg på samma poäng före matchstart. I en jämn match kunde DIF vinna efter 1 – 0. En straff för gulsvart avgjorde matchen, där Ve-Ge (Victor G) var exekutor. Björkös IP visade sig vare en mycket pittoresk idrottsplats. En väldigt liten 11-mannaplan insprängd mellan berghällarna runt omkring.

Strax före matchstart landande en ambulanshelikopter på planen och matchstarten försenades med dryga 20 minuter, innan helikoptern åter kunde lyfta med en sjuk patient. Matchen började ganska avvaktande och väldigt få chanser skapades under först trettio. Hemmalaget hade en kontring där avslutet gick utanför DIF-målet. DIF hade två chanser sista kvarten, först Endrit, fri där målvakten räddar, sedan Björn i ett friläge där målvakt åter räddar. Således en mållös första halvlek i en match där en kraftig vind försvårade passningsspelet för båda lagen.

Björkös bästa chans kom med ett ribbskott och ut, dryga 10 minuter in i andra. Strax därefter uppstår en straffsituation när Enez rivs ner men domaren väljer att fria. Bara några minuter senare uppstår en ny straffsituation när Medi faller i en närkamp. Första situationen var mer klar än den andra men domaren väljer att peka på straffpunkten.

Ve-Ge tar straffen och sätter 0 – 1 till DIF efter en timmes spel. 70 minuter in i matchen gör DIF:s nyförvärv Ricky Yarsuvat debut och efter några minuter blir han frispelad av Björn som bryter en boll och går på kontring och lägger ett pass till Ricky, men målvakten räddar. Björkö trycker på sista kvarten men DIF reder ut anstormningen. DIF byter in Anders Johansson, Jimmy Arnesson och Werneröd sista kvarten och får betydligt mera rutin på planen. Anders och Jimmy fick ställa upp då det är många spelare som saknades i truppen.

En viktig trepoängare i en jämn match och DIF kliver över kval -strecket. Nu väntar en ny viktig match hemma på Dalshov kommande onsdag kl. 19.00 mot Vaggeryds IK

 

Dagens DIF lag:

 

 

                     Ludde

Ensar(45), Medi, Åkerlund, Benjamin(83)

Enez, Cedervall(81), Björn, Zeka, Endrit(70)

                    Ve-Ge(83)

 

Den rutinerade bänken;

Stenberg, Arvid(45), Werneröd(83), Yarsuvat(70), Anders J(80),

Jimmy A(83)

Dalstorp vidare i DM
2022-06-15 16:09

Dalstorps IF mötte igår kväll IFK Falköpings FF i tredje omgången av DM och lyckades vinna med 2 – 0 och är därmed klara för fjärde omgången. Vem man får möta där är ännu inte klart. Här kommer en matchrapport från Erik ”Burken” Andersson.

Vi inledde matchen precis som vi ville med ett högt presspel och mycket spelvändningar i djupled. I minut 5 så hittar Zeka en fin djupledsboll på Endrit som tar avslut och returen nickar Victor G in i tom bur. Vi fortsätter att spela fin fotboll och i 25:e minuten vinner Björn och Victor G fram bollen till Chrille som iskallt sätter 2 – 0 i ett friläge. Första halvlek var klart godkänd insats från vår sida med stor variation i spelet och ett bra presspel. Andra halvlek blir lite mer avslagen från vår sida. Vi byter en del spelare och avlastar de som behöver det. En klart godkänd insats från vår sida och skönt med avancemang i DM.

Noteras kan att Jimmy Arnesson fanns med i DIF:s spelartrupp och spelade en del i andra halvlek.

 

 

Dagens DIF-lag:

 

Stenberg, Ludde, Arvid, Johannes, Jimmy, Björn, Bejamin, Åkerlund,

Chrille, Victor G, Endrit, Tengskog, Flodin, Cedervall, Zeka, Medi,

Ensar, Enes.

         

Äntligen tre poäng
2022-06-12 13:04

Dalstorps IF kom till mötet mot Assyriska IK med tre raka förluster

och ett självförtroende som inte var på topp. Man bestämde sig för ett enklare spelsätt och mycket kampvilja vid matchgenomgången. DIF började bäst och skapade flera chanser. Efter dryga 10 minuter löpte Chrille sig fri och sköt ett skott som målvakten parerade men returen hamnade hos Endrit som kunde sätta 0 – 1 för DIF. Efter hand kom Assyriska upp i banan och Ludde i DIF-målet fick göra en fin fotparad på ett hemma-avslut efter en halvtimme. I sista minuten kom också en kvittering där en helt fri Toni Lukic kunde nicka in 1 – 1.

I paus gjorde DIF ett byte. Ensar ut, Benjamin in. Redan efter två minuter in i andra tog DIF tillbaks ledningen. Efter lite kalabalik i hemma-försvaret var Åkerlund sist på en boll som hemmakeepern tappade in, 1 – 2. En timme in i matchen fick DIF göra sitt andra byte, Flodin fick känning i ljumsken och Medi tog hans plats som mittback.

10 minuter senare kom matchavgörandet. Endrit kom loss och kunde göra 1 – 3 för DIF. Samme man hade ytterligare ett friläge men avslutet gick utanför. Werneröd nådde högst på en hörna men nicken tog i bakhuvudet på en hemmaspelare, som förmodligen räddade mål.

Det var glädje i DIF när slutsignalen kom och man firade rejält i omklädningsrummet.

Nu väntar en vecka med två nya bortamatcher. På tisdag är det DM-match mot IFK Falköping och på söndag match mot IFK Björkö.

 

 

Dagens DIF-lag:

 

                                    Ludde

           Ensar(46), Flodin(60), Åkerlund, Zeka, Victor B

          Enez(90), Chrille, Zeka, Cedervall, Endrit(90)

                                 Victor G(77)

 

 

Bänken: Stenberg, Benjamin(46), Medi(60), Werneröd(77),

Arvid B(90), Tengskog(90)

Ny förlust för Dalstorps IF
2022-06-08 13:22

Dalstorp föll åter hemma, denna gång mot gästande Jönköpings FK.

Matchen slutade 1 – 3 efter 0 – 2 i paus. Publik 120 personer, lite svagt men vid långhelg är många vid sina sommarställen.

Första kvarten var ganska jämn med chanser åt båda håll.

Efter hand tog gästerna över och var vassa i sina omställningar. Ludde i DIF-målet svarade för ett par fina parader. I den 28:e minuten fick han dock kapitulera när gästernas måltjuv, Antony Bakic var på rätt plats efter ett fint anfall från Jönköping. 0 – 1 och 10 minuter senare kom 0 – 2. Målskytt Kai Harrysson för gästerna.

DIF gjorde ett byte i paus. Benjamin hade fått några tuffa närkamper och Viktor Bygård klev in som ytterback. Chrille fick flytta upp på mitten. Det blev lite bättre spelmässigt och DIF kom lite längre upp i banan. Efter en kvart hade Åkerlund ett skott i stolpen. DIF tryckte på och 20 minuter in i andra löpte Kevin sig fri men fälldes i straffområdet och straff som åtföljd. Inbytte Wernerröd, säker som vanligt från straffpunkten reducerade till 1 – 2. DIF tryckte på Enez hade ett bra läge att kvittera men bollen gick utanför. På en snabb spelomställning kunde gästerna göra 1 – 3 genom Antony Bakic, 20 minuter före full tid. Knappa tio minuter senare avgjordes matchen definitivt när Kevin i en duell kom upp med foten mot gästerna målvakt, nådde bollen först men träffade målvakten i bröstet. En situation som domaren bedömde som rött kort på Kevin. Lite tveksamt från publikens reaktioner. Hur som helst så vann Jönköpings BK rättvist.

Nu väntar ny match mot ett annat Jönköpingslag, Assyriska IK  nästa lördag.  

 

Dagens DIF-lag:

 

                             Ludde

           Ensar, Medi(86), Zeka, Chrille

Victor G, Bejamin(45), Åkerlund, Enez, Endrit(60)

                             Kevin

 

 

 

Bänken: Stenberg, Flodin, Victor B(45), Werneröd(60), Arvid B, Cedervall(86)

Svaga insatser av DIF – förlorade hemma mot Gislaveds IS och borta mot Öckerö IF
2022-05-30 18:34

Dalstorps IF gjorde ett uddlöst framträdande när man mötte Gislaveds IS på Dalshov inför 140 i publiken. Matchen slutade med bortaseger med 0 – 1 efter 0 – 0 i paus. En kraftig sidvind bidrog till att båda lagen hade problem med sitt passningsspel i matchen. Detta medförde att det var få anfall som kom till avslut på mål, i första halvlek. Dalstorp hade egentligen bara en chans när Victor G löpte igenom men avslutet gick utanför mål. Efter en halvtimmas spel tvingades Enez till ett byte p.g.a. ryggproblem. Benjamin ersatte. Efter att ha varit tämligen sysslolös fick Ludwig i DIF-målet göra några ingripanden under sista 5 i första. Först långt ut nickar han bort bollen, därefter räddar han ett långskott och strax före paus tippar han en boll till en resultatlös hörna.

DIF börjar andra något bättre än första. Werneröd nära att komma igenom men fälldes och frisparken till hörna blev resultatlös. Efter hand får GIS några farliga anfall. Ludvig räddar först ett friläge, därefter ser det ut som om DIF-försvaret försöker ställa GIS offside men Soran Sredojevic får fritt läge och gör 0 – 1 för gästerna.

DIF försöker gå på offensiv men skapar inte några vassa chanser.

Inbytte Kevin är närmast med ett skott precis utanför stolpen när det återstår en minut av matchen. DIF hade väldigt svårt att komma till farliga anfall i en match som inte går till historien över sevärda matcher.

 

Dagens DIF-lag

 

                           Ludde

       Ensar(77), Åkerlund, Zeka, Arvid(72)

Enez(33), Cedervall(46), Björn, Chrille, Victor G  

                        Werneröd

 

Bänken: Stenberg, Johannes, Victor B(77), Medi(72), Benjamin(33), Kevin(46), Tenskog

 

 

 

Ånyo match på söndagen, borta mot Öckerö IF. Soligt väder och

en kort färjetur ut på ön. DIF fick en riktigt dålig start med straff mot sig efter 2 minuter och 1 – 0 till Öckerö. 10 minuter senare dags för 2 – 0 och DIF var inte med i matchen. Svagt försvars- spel och 4 – 0 till Öckerö i paus. Dock hade DIF två bra chanser genom Werneröd och Åkerlund men Öckerö hade flera farliga lägen att utöka sin ledning ytterligare. Efter 60 minuter gör DIF två byten Arvid och Cedervall ut och Medi och Endrit in. Zeka tvingas byta efter en närkamp där han får ett knä i mellangärdet. Wille Tengskog ersätter. Minuten efter gör Öckerö 5 – 0.

Därefter börjar matchen ändra karaktär och DIF börjar skapa chanser. Werneröd i friläge nick utanför, Chrille stenhårt skott på inlägg, ribba ner på mållinjen och ut, Endrit ytterligare ett skott i ribban, men bollen ville inte in. Att DIF kom in i matchen skall nog i första hand, tillskrivas Medi när han kom in på mittbacksposition, där han styrde spelet framåt.

Ny match på lördag hemma på Dalshov mot Jönköpings FK.

 

Dagens DIF-lag:

 

                             Ludde

           Ensar, Åkerlund, Zeka(64), Arvid(58)

Kevin, Cedervall(58), Björn, Chrille, Victor G

                       Werneröd

 

Bänken: Stenberg, Medi(58), Endrit(58), Wille Tengskog(64)

 

Nyheter från vår verksamhet
Funktionell Träning, 31/05 12:16 
Spinning, 31/05 11:51 
Boll & Lek, 02/05 08:00 
P/F8, 13/04 20:20 
Spinning, 07/04 15:44