SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Padel på höstlovet
2021-10-22 11:30

Anmäl ditt barn/ungdom till en kul timme i padelhallen på höstlovet!

 

Nu anordnar vi fyra tillfällen under höstlovet där barn i åk 3-6 är välkomna att prova på padel, få lära sig reglerna och spela korta matcher. Rack och bollar finns att låna så det enda som behövs är inomhusskor.

 

Onsdag 3/11 kl 09.30-10.30

Onsdag 3/11 kl 11.00-12.00

Torsdag 4/11 kl 09.30-10.30

Torsdag 4/11 kl 11.00-12.00

 

Det är kostnadsfritt och vi har begränsat antal platser vid varje tillfälle.

 

Anmäl genom att skriva barnets namn, årskurs samt telefonnummer till målsman till anna-carin.lundin@svedbergs.se 

 

Uddamålsförlust mot Husqvarna FF
2021-10-19 13:01

Det blev en uddamålsförlust för DIF när man gästade Husqvarna FF på

Vapenvallen. Matchen slutade 4 - 3 till hemmalaget efter 2 – 2 i halvtid.

Det var en mycket händelserik match med 7 mål, 3 straffar och 2 röda kort.

Dalstorp förlorade slantsinglingen och fick en besvärande motvind under första halvlek. Redan efter 7 minuter kom 1 – 0 till Husqvarna genom en helt omarkerad Sonny Karlsson. Husqvarna hade en rad inåtskruvade hörnor som med hjälp av vinden blev väldigt farliga. I den 25:e minuten kom DIF:s kvittering. Chrille blev fälld i straffområdet och om domaren avvaktat lite med

att blåsa straff hade det blivit 1 – 1ändå, för bollen gick i mål momentet efter. Men blåst är blåst och Järsen lade upp bollen på straffpunkten och satte kyligt 1 – 1.

Bara några minuter senare var det dags för nästa straff. Victor G skulle rensa bort bollen i DIF:s straffområde men en motspelare kom emellan, Victor träffade honom före bollen och domaren pekade på straffpunkten. 2 – 1 genom Faiz Abdelaziz Benatallah. Strax efter var det dags för nästa straff. Denna gång var det Björn som drev in i hemmalagets straffområde och blev fälld.

Järsen på nytt från straffpunkten och det var kvitterat 2 – 2. Husqvarna hade två bra lägen i slutet av första halvlek men båda gångerna gick bollen över DIF-målet. 2 – 2 i halvtid och det kändes som att det fanns möjlighet till poäng.

Bara några minuter in i andra står Sonny Karlsson åter igen helt fri i straff- området och kan nicka in 3 – 2 till hemmalaget. Nära 4 – 2 några minuter senare men Iviza räddar. Dalstorp tar tag i spelet och trycker på. Victor G har en bra chans men hemmalagets målvakt klarar till hörna. Dalstorp fortsätter att trycka på men i den 77 minuten kommer Husqvarna upp och gör 4 – 2, återigen är det Faiz Abdelaziz Benatallah som gör mål. Dalstorp fortsätter att trycka på och hemmamålvakten är långt ute för att avvärja ett anfall. Chrille får bollen och försöker lobba in den, men keepern når bollen med fingerspetsarna. Dock är han en bit utanför sitt straffområde och en vild ordväxling uppstår mellan spelarna i de båda lagen. Domaren ger målvakten rött kort samtidigt uppstår ett handgemäng mellan Björn och en Husqvarnaspelare och det slutar med att även Björn får ett rött kort. Således en man kort i båda lagen.

Några minuter före slutsignalen nickade Werneröd ner bollen till Chrille som drog en spelare och reducerade till 4 – 3. Närmare än så kom inte DIF och det var ett mycket besviket lag som lämnade planen. Man hade periodvis bra spel mot ett av seriens topplag men markeringsspelet i försvaret var inte godkänt.

Ny match hemma på Dalshov nästa lördag kl 14.00 på Dalshov. Då kommer Assyriska BK på besök.

 

 

 

Dagens DIF-lag:

 

                                   Ivica,

           Järsen, Axel, Zeka(85), Bygård(64)

         Victor G(75), Björn, Hugo, Kevin(64),

                      Chrille, Daniel(68)

 

Bänken: Damian(64), Max(75), Hampus(85), Cedervall, Werneröd(64)

En poäng mot Höganäs
2021-10-11 20:28

Solen strålade och ett behagligt väder mötte DIF när man anlände till Höganäs. Planen såg fin ut men efter mycket regnande tidigare i veckan var den tung och lite svårbemästrad. Det var nog en av orsakerna till att det var många felpass i matchen. En match där anfallen böljade fram och tillbaks. Dalstorp hade ledningen i paus med 2 – 1. Men vid slutsignalen var resultatet 3 – 3. Matchen hade kunnat sluta hur som helst då båda lagen brände flera klara målchanser.

Det var Höganäs som började matchen bäst och man skapade hela 6 hörnor under de första 10 minuterna. På en av hörnorna blev det riktigt farligt men Ivica räddade på mållinjen. 3 minuter senare kom 1 – 0 till Höganäs genom Samuel Aziz. Kvarten senare kvitterade Dalstorp genom Mentor och 5 minuter före paus skruvade Åkerlund in en hörna mot bortre krysset, Axel nickade in lednings-målet för DIF, vilket också blev ställningen i paus.

Andra halvlek blev verkligen en svajig tillställning. Återigen var det Höganäs som började bäst. Efter tre minuter hade man ett skott i ribban och ner på mållinjen och ut till hörna. På den efterföljande hörnan gjorde Emil Rydström 2 – 2.

Matchen liknade mer en handbollsmatch än en fotbollsmatch med anfall för båda lagen. Kevin hade 3 bra lägen men lyckades inte få in bollen, antingen gick bollen utanför eller räddades den av någon hemmaspelare. En av spelarna i Höganäs hade ett jätteläge men från nära håll nickade han bollen över ett tomt mål. Mentor fick ett friläge men fick bollen för långt ifrån sig så han kom inte till avslut. I den 85:e minuten tog Höganäs ledningen genom Lowe Ohlander.

Då såg det mörkt ut för DIF när man tappat halvtidsledningen till ett underläge. Matchklockan hade gått över 90 minuter när DIF:s båda inhoppare agerade. John fick en boll, drev ner på kanten, slog ett fint inlägg som Werneröd nickade in till 3 – 3, vilket också blev slutresultat i en match som kunde slutat hur som helst. Inget av de båda lagens försvarsspel var särskilt bra, vilket visade sig i alla målchanser och mål i matchen.

Dagens lag:

 

                        Ivica,

       Chrille, Axel, Zeka, Bygård(87)

Åkerlund, Björn(79), Engström, Kevin,

             Mentor(79), Daniel(68)

 

Bänken: John(87), Victor G(79), Max(79), Cedervall, Werneröd(68)

Uddamålsförlust mot Husqvarna FF
2021-10-06 13:57

På ett småregnigt Dalshov förlorade DIF mot gästande Husqvarna FF inför 220 åskådare. Matchen slutade 0 – 1 efter 0 – 0 i halvlek. Fri entré, Pelle Björklunds hamburgare i samarbete med ICA nära Dalstorp, förgyllde matchen. Richard Mårtensson ställde ut ett gäng veteranbilar. Dessutom har DIF i veckan, gjort klart med en ny tränare i tränarstaben. Andreas Nicklasson, som spelat i Elfsborg och J-södra och även tränat Skene IF, kommer in och ersätter Fredrik Ekvall. Med en ny röst på träning och match är förhoppningen att det skall ge ny energi i spelartruppen.

I matchens första minut fick Ivica i DIF-målet tippa ett skott till hörna. Bara två minuter senare var Mentor på väg att bli fri men tappade balansen och chansen försvann. Husqvarna skapade mängder av hörnor men DIF-försvaret fredade sig väl. Bästa DIF-läget i första var när Kevin hade ett bra skott som smet utanför målramen och i slutminuten hade gästerna ett bra läge där Ivica räddade ett friläge till hörna. Resultatet 0 – 0 stod sig halvleken ut. Husqvarna visade sig vara ett storväxt lag som gick hårt in i närkamperna. Mycket armar som drog och höll fast.

Andra halvlek var Mentor nära att komma igenom igen men nådde inte hela vägen fram. Istället kom Husqvarna fram och frispelade Benjamin Lindblad som enkelt kunde rulla in 0 – 1 för gästerna. Efter hand som matchen led tog Dalstorp över spelet. Kevin på vänsterkanten fick många bollar att löpa på och gjorde det bra men lyckades inte servera sina lagkamrater någon vass målchans. Sista 5 gick Dalstorp upp på en trebackslinje och hade lite tryck men fick inte till någon riktigt vasst målläge.

Nye tränaren Andreas Nicklasson var inte nöjd efter matchen men efter en träning och match är det inte så lätt att nå resultat, men det märktes att laget gjorde en stark kämpainsats utan att få någon poäng med sig. Det bådar gott för kommande matcher.

Nu väntar två bortamatcher, först Höganäs BK och sedan returmöte mot Husqvarna FF på Vapenvallen.

 

Dagens lag:

 

                Ivica,

Bygård(87), Axel, Zeka, Järsen

Max(64), Chrille, Björn(74), Kevin,

         Mentor, Daniel(64)

 

 

Bänken:

Hjertén, Damian, Hampus, Åkerlund(64), Werneröd(74), Hugo(64),

Fantastiskt stöd!!
2021-10-03 13:41

Trots förlust igår så blev det en bra lördag. HELA 234 100kr till klubben Vi är rörda, stolta och glada för det fina stödet som finns för vår klubb. För oss som kämpar ideellt för att få allt gå ihop är extra glada att ni finns. Nu hoppas vi att vi inte glömt någon, hojta till i så fall då ett större tack kommer i STT inom kort

Ny tränare i Dalstorps IF
2021-09-30 08:01

Andreas Nicklasson ersätter Fredrik Ekvall i Dalstorps IF:s tränarstab. Han kommer dela huvudansvaret med Erik Andersson under avslutningen av säsongen.

Andreas Nicklasson har stor erfarenhet både som aktiv och tränare och med Nicklasson i staben hoppas vi kunna förbättra vårt läge i tabellen. Andreas gör sin första träning idag torsdag. Vi genomför denna förändring i samförstånd med Fredrik Ekvall och vi önskar honom stort lycka till i hans framtida karriär.

Vi tackar Fredrik Ekvall för sina fina insatser som förde oss till ett historiskt kval till Division 1.

Tränarstaben består dessutom av Erik Andersson, Tommy Persson och Magnus Larsson.

Eventuella frågor besvaras av sportchefen Erik Hållander

Nyheter från vår verksamhet
Studio 8, 20/10 06:01 
P/F8, 31/08 14:37 
Padel, 27/08 14:48 
Boll & Lek, 20/08 06:54 
P/F8, 10/08 16:53 
P/F10, 06/08 19:43