Seger för DIF i Vårgårda
2024-04-21 22:09

På en fin gräsplan (Värnamo borde komma på studiebesök) besegrade Dalstorps IF Vårgårda IK. Slutsiffrorna skrevs till 4 – 0 för gästande DIF. Redan efter 10 minuter tog DIF ledningen. Det var på en hörna där Arber var sist på bollen och kunde trycka in 1 – 0 för DIF.

Dryga 10 minuter senare kom 0 – 2. Niklas Andersson fick en löpboll och kunde springa ifrån sin motståndare, spelade in till Oskar Gustavsson, ny från Norrby och under förra året utlånad till Vårgårda.

Det är inte ofta man upplever en målrepris i en verklig match men två minuter senare kom 0 – 3. Niklas fick ånyo en löpboll, susade förbi sin motståndare, spelade in. Denna gången var det Ricky som fick smörpasset och satte trean. Resultatet stod sig halvleken ut.

I paus uppmanade tränarna DIF-spelarna att i första hand tänka defensivt och spela disciplinerat inte släppa till några chanser för hemmalaget. Taktiken följdes till punkt och pricka och Vårgårda fick inga målchanser alls. Istället var det DIF som gjorde 0 – 4. Oskar G fick åter ett pass från Niklas och gjorde inget misstag.

Totalt sett var DIF det klart bättre laget med bra försvarsspel och snabba kontringar.

Nu väntar en ny bekantskap hemma på Dalshov på lördag. Då kommer Göteborgslaget IK Väster på besök. Laget har förlorat sina tre första matcher men har spelat jämnt mot sina motståndare, så det är viktigt för DIF att fortsätta på den inslagna linjen som man visade i Vårgårda.

Dagens lag:

Tim

Endrit, Kardo, Arber, Gotting

Niklas(56), Dino(80) Hassan, Bobo(80)

Ricky(72), Oskar

Avbytare: Skogis, Ensar, VG(56), Adrian(72), Elvin(80), Enez(80)

Yogakurs!
2024-04-17 15:40

Vi startar upp en ny yogakurs imorgon, torsdag den 18/4 kl 18-19 i idrottshallen.

Yogan är en skonsam träning som förenar kropp och sinne. Övningarna ger dig uthållig styrka, balans, rörlighet och andning. Den är energifylld och har en avstressande och avkopplande effekt.
Allt utifrån din förmåga och dagsform.

Inga förkunskaper krävs.
Kostnad: 400 kronor (6 tillfällen)

Varmt välkomna, både gamla som nya!

Oavgjort i hemmapremiären   1 – 1
2024-04-15 08:17

Efter en mindre lyckad bortapremiär mot Lunden/Överås BK, i en match som slutade oavgjord 1 – 1, var det dags för hemmapremiär på

Dalshov. Motståndare, alltid svårspelade Hestrafors IF. Ett fortsatt skadedrabbat DIF fick ställa upp utan Benji, Calle Svensson Lillvik och nye Oskar Gustafsson, som fick läggas till på skadelistan. Första halvlek spelades i ganska högt tempo med en del tuffa närkamper. Gästerna hade ett litet spelövertag men det var DIF som skapade flest målchanser. I slutet av första kunde dock Hestrafors ta ledningen genom Philip Nicoletti på en fast situation. 0 – 1 var halvtidsresultat.

20 minuter in i andra revs Hassan ner i gästernas straffområde och domaren pekade på straffpunkten. Förhoppningarna bland hemmapubliken om en kvittering hördes. DIF:s notoriske målskytt Ricky Yarsuvat tog straffen men Niklas Bryngelsson i gästernas mål gick åt rätt håll och räddade. Bara 5 minuter senare plockade domaren upp det röda kortet och visade ut gästernas Isaac Antonsson, efter två gula.

Dalstorp med en man mer tog över spelet och det dröjde bara 2 minuter efter utvisningen, som kvitteringen kom. Nyligen inbytte Endrit lyfte in en boll från kanten som seglade över Bryngelsson in i bortre krysset. Dalstorp fortsatte trycka på men lyckades ej få in något ledningsmål. Istället var det gästerna som satte tryck på DIF sista 10 minuterna, dock utan att göra något mål. Matchen slutade oavgjord.

1 – 1 och det var ett fall framåt för DIF efter den svaga borta- premiären. Nästa match är mot Vårgårda borta på Tånga Hed. Då är förhoppningsvis några av de skadade spelarna åter i laget.

Dagens DIF-lag:

Skogis

Kardo, Järsen, Arber, Gotting

Adrian(63, Hassan, Dino, Bobo

Ricky, Niklas(77)

Avbytare:

Tim, Enzar, Elvin, Björn, Endrit(63), VG(77)

Försäljningskampanj Bambusa - vecka 16 och 17
2024-04-11 11:09

Bambusakampanj - vecka 16-17 2024.

Träningsmatcher DIF
2024-03-20 07:23

Förberedelserna inför årets seriespel pågår och DIF har hittills spelat 6 träningsmatcher med blandade resultat.

DIF – Tranemo 2 – 0. DIF Tvärred/Vegby 5 – 1 Bergdalen – DIF 3 - 0

IK Vista – DIF 0 – 9, Vårgårda – DIF 2 – 1 och DIF – Vinberg 4 – 0.

Matchen mot Tranemo var en typisk första träningsmatch med mindre

bra spel. Matchen mot Tvärred/Vegby var ett fall framåt med en bra första halvlek sedan förlust mot Bergdalen. En jämnare match än vad resultatet visade. Därefter en utskåpning av DIF mot IK Vista, nya i div. 3, som kommer att få det svårt i serien. Nästa match mot seriekollegan Vårgårda, där hemmalaget drog det längsta strået med seger 2 – 1. Bra att maskera formen mot seriekonkurrenten. Hemma mot Vinberg gjorde DIF säsongens bästa match. Man gick till halvtidsvila med en 4 – 0 ledning. 3 mål av Ricky och ett av VG.

Det kunde även varit ledning med ytterligare ett mål men VG:s mål blev felaktigt avvinkat för offside. I andra halvlek gick tempot ned och spelet jämnade ut sig. Två av DIF:s nya spelare utmärkte sig i första, nämligen Calle Svensson Lillvik och Niklas Andersson. Calle har tidigare spelat i Elfsborgs P-19 och Niklas kommer från Värnamos ungdomsakademi. För övrigt gjorde hela DIF:s trupp ett mycket starkt intryck i matchen.

Nästa lördag väntar Lidköping borta. Laget ligger i div.2 och det blir en tuff värdemätare för DIF.

Kontantlotteri 2024 - Dragningslista
2024-03-05 08:32

Nu finns dragningslista för kontantlotteri 2024 publicerad!

Nyheter från vår verksamhet
P11, 14/04 21:07