Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dalstorps Idrottsförening
Passion Glädje Gemenskap Hälsa
Försäljning av Kontantlotteri och Bingolotter inför helgerna
2020-12-10 18:21
Ta chansen att vinna i DIFs Kontantlotteri (istället för reselotteri) samt Bingolottos Uppesittarkväll och Nyårsbingo!

Vi säljer utanför ICA i Dalstorp;

Tisdagen den 22/12 mellan kl. 15.00 till 18.00
Onsdagen den 23/12 mellan kl. 15.00 till 18.00
Tisdagen den 29/12 mellan kl. 15.00 till 18.00
Onsdagen den 30/12 mellan kl. 15.00 till 18.00

Önskar ni hemleverans av lotter så hör av er till;
Kansliet 0321-60212 el.
Bosse M. 070-3054608

God Jul och Gott Nytt År önskar Dalstorps IF
Ge bort sport i jul och stötta samtidigt vår förening!
2020-12-01 09:33

När du köper dina julklappar hos vår samarbetspartner Intersport ges 3% tillbaka till föreningslivet. Du kan själv välja vilken förening du vill stötta – du väljer väl oss? - genom att koppla ditt medlemskap på Mina sidor. Självklart får du, precis som vanligt, tillbaka din bonus om 2–6% på dina privata köp. Så ju mer du handlar, desto mer bonus får du OCH vår förening. Snacka om win-win-win! Stötta din förening och ha chans på att vinna ett presentkort.

Handla tryggt på Intersport

Vi vill göra det enkelt och tryggt för dig att handla hos oss. Du kan smidigt boka dina varor online och snabbt hämta dem i butik eller få dem skickade hem till dig.

https://www.intersport.se/kampanj/foreningslivet?utm_source=intersport_qrcode&utm_medium=katalog&utm_campaign=jul-20&utm_content=foreningar

Intervju med årets BT-Lirare
2020-11-12 18:41

Anton Johansson fortsätter plocka hem priser efter en produktiv säsong. Denna gången var det dags att kora årets BT-lirare. Bland de nominerade fanns även Marc Axengren.

 

-”Det var väldigt tight mellan mig och Marc berättade dom på BT. Självklart är jag glad för att jag tog hem det men det va framförallt skönt att det blev en Dalstorpare som vann. Det var dags nu.”

 

Anton har ju som bekant aviserat att han kommer att söka sig uppåt i divisionerna till nästa säsong. Flytten till Göteborg för studier väger också in. Vi är givetvis ledsna över att se en av lagets bästa spelare de senaste åren lämna oss. Men vi är samtidigt minst lika stolta över att har lyckats hjälpa en talangfull ung kille utvecklas till en väldigt bra fotbollsspelare i den gulsvarta tröjan.

 

Anton berättar kort om hur det gick till för 8 år sedan, när han var 15 år gammal, valde Dalstorps IF. Det var inget som var helt självklart för Limmaredsonen. Många klasskompisar från en talangfull årskull Dalstorpare hade gjort intryck under ungdomsåren, samtidigt som att steget till senior-truppen inte kändes alltför avlägset.

 

-”Simon Eriksson var ju tränare när jag kom hit och det spelade absolut in. Min känsla var att han var villig att ge unga chansen och det blev ju precis så.”

 

Anton väntade tålmodigt på att chansen skulle dyka upp och när han väl fick chansen så tog han den. Han menar också att det är den vägen man ska gå som ung talang. Vänta på sin chans, jobba hårt och sedan ta chansen när den kommer. Att bli en del av en hårt arbetande seniortrupp menar Anton hade stor inverkan på hans utveckling. Både som fotbollsspelare och människa.

 

-”Jag hade förmånen att ha många bra förebilder i omklädningsrummet i Dalstorp. Det är många som är värda att nämna egentligen men jag vill inte glömma någon. Däremot kan jag säga att DIF alltid har inneburit en stor trygghet för mig. Det har liksom alltid varit roligt att komma till Dalshov och träffa alla ideella krafter och samtidigt få möjligheten att spela bra fotboll på en ganska hög nivå.”

 

Anton berättar länge om den starka gemenskap som alltid präglat omklädningsrummet i DIF. Gemenskap och rättvisa är ord han använder när han berättar om stämningen och känslan. Alla är välkomna i gruppen och alla får komma till tals oavsett vem man är. ”En del lite för mycket till och med”, säger Anton med ett skratt. Följdfrågan är given men han vill inte riktigt utveckla vem eller vilka han syftar på.

 

Under det underliga fotbollsår som gått har Dalstorps IF stått för den mest framgångsrika säsongen i föreningens historia. Anton själv har haft en väldigt produktiv säsong med mycket mål. På frågan om vad som gjort det möjligt tvekar Anton inte.

 

-”Under året har det varit en otrolig framgångsfaktor att alla, alltså hela laget, både på träning och match alltid tagit det hårda jobbet. Det är signifikativt för Dalstorp att man aldrig viker ned sig. Det har jag också fått bekräftat när jag pratat med spelare i andra lag. ”Dalstorp är riktigt tunga att möta” säger nästan alla.”

 

Anton har plockat hem många BT-knallar under året. Endast Marc Axengren hade fler. Jag ber Anton att dela ut sina egna knallar med hela säsongen i åtanke. Något som inte helt enkelt.

 

  • Supportrarna – ”Jag måste säga alla som hade varit och tittat om dom kunnat. Dom har ju inte fått vara på plats alls men man har ändå känt stödet. Det är imponerande hur många som följt matcherna på Facebook och att man swishat för soffbiljetter. Jag pratar nog för hela laget när jag säger att man verkligen känt stödet.”
  • Anton Werneröd – ”Han ska ha ett hedersomnämnande faktiskt. Alltid varit på gott humör oavsett vad och spridit väldigt god stämning både bland ledare och spelare.”
  • Fotbollssektionen – ”Dom har gjort ett jäkla jobb i år. Man har lagt väldigt mycket tid och energi för att få allt att fungera så bra som möjligt för oss.”

 

Slutligen frågar jag Anton om han vill avsluta med något innan vi lägger på. Det blir helt tyst någon sekund innan han fortsätter

 

-”Vart ska man börja liksom. Det är många i laget jag har spelat med hela vägen och Dalshov har blivit som ett andra hem. Det har alltid varit en glädje att komma till träningar och matcher. Det kommer jag bära med mig resten av livet. Jag vill bara tacka alla för dessa åtta år. Ingen nämnd ingen glömd. Men förhoppningsvis är inte sista matchen gjord i gulsvart.”

Tuff match på Dalshov slutade med kryss
2020-11-03 11:14

Det blev en tuff tillställning på Dalshov när DIF mötte IK Oddevold i

den andra kvalmatchen till div. 1. En match där båda lagen gick all in

för att ta tre poäng. Tufft spel i ett högt tempo kännetecknade matchen.

Het stämning både på planen och från lagledarbåsen. Oddevold skapade flest chanser men Dalstorp stod upp bra. Gästerna var i ledning två gånger men DIF lyckades kvittera och matchen slutade 3 – 3.

Redan från start syntes det att det inte var en vanlig seriematch. Snabba pass och mycket löpningar och hårda närkamper. Sju minuter in i matchen hade Oddevold en boll inne bakom Hallqvist i DIF-målet, men domaren vinkade avvärjande då målet föregicks av en ojusthet. 

Oddevold skapade mest farligheter men Hallqvist var stabil i målet. Även Dalstorp hade några bra kombinationer. Mentor och Anton hade de bästa lägena för DIF. Oddevold hade många hörnor men inga farliga innan i den 42:a minuten, där Oddevold tog ledningen genom Jonathan Gustavsson. 0 – 1 stod sig till halvtidsvilan.

Efter pausvilan visade Dalstorp att man inte var nöjda med resultatet och sju minuter in i andra fälldes Anton i straffområdet. Straff och Anton satte bollen säkert i nät 1 – 1. Efter målet hade DIF en bra period. Hörna med överhopp gav Anton skottläge, men skottet blockades av Oddevoldförsvaret. Några minuter senare hade nyss inbytte Werneröd en nick precis utanför. 

I den 70 minuten kom Oddevold upp i ett snabbt anfall och Elliot Stroud gav gästerna ledningen med 1 – 2. Bara fyra minuter senare kom även 1 - 3 denna gång genom Emil Niklasson. Skottet tog på en DIF-spelare och ändrade riktning vilket ställde Hallqvist. Då var det många i publiken som trodde att matchen var körd, men

DIF ville annat. Man satsade allt framåt och gick ner på en trebackslinje för att få mer spelare framåt. Det gav omgående resultat när Anton fick bra träff efter att DIF skapade tryck mot gästernas mål. Reducering till 2 – 3. I den 83;e minuten fick DIF en hörna. Marc kom högst upp och nickade in bollen till Anton som fick bra träff med skallen. Kvittering till 3 – 3 och Antons tredje mål i matchen.  Anton visade med eftertryck varför han valdes till div 2 östras bäste mittfältare.

Grattis Anton och kul att DIF kan få fram en av seriens bästa spelare.

 

Sista fem minuterna av matchen var det Oddevold som skapade de vassaste chanserna men från bra lägen fick man bollen utanför DIF-målet. Matchen slutade 3 – 3, ett resultat som inget av lagen var speciellt nöjda med. Det var en väldigt underhållande och spännande match som de 50 i publiken fick beskåda.

Trots att Dalstorp inte har någon chans i kvalet har man gjort en väldigt bra säsong och nått sin främsta placering någonsin.

Kul för ett lag med ett en tätort som bara har ca. 8oo invånare, Dalstorps IF har satt Dalstorp på kartan,

 

 

Dagens DIF-lag

 

Hallqvist

Järsen, Axel, Marc, Bygård

Max(75), Enez, Björn(59), Chrille (75)

Anton, Mentor

 

 

Avb: Hampus, Tranefors, Hugo(75), Åkerlund(75), Werneröd(59), Cedervall

Dalstorps IF pausar omgående delar av verksamheten pga smittoläget
2020-10-30 09:56

Vi tar detta på största ansvar. 

Detta innebär att vi pausar gymmet, spinning och ungdomsverksamheten tills nya direktiv kommer från Folkhälsomyndigheten. Vi återkommer med nya besked när nya direktiv kommer.

När det gäller Seniorfotbollen och kval till Division Ett så har Svenska Fotbollsförbundet beslutat att det ska genomföras med en max publik på 50 personer. Detta innebär att matchen mot Oddevold kommer att spelas på söndag men med en publik på 50 personer.

Vi har då beslutat att vi kommer att prioritera anhöriga till spelare samt pensionärer med ett stort DIF Hjärta som får tillträde till matchen

 

Styrelsen i Dalstorps IF

Förlust i första kvalmatchen
2020-10-26 21:10

Dalstorp fick ingen bra start i kvalspelet mot Västra Frölunda på Ruddalen i Göteborg. Det blev förlust med 1 – 2 där DIF inte kom upp i normal nivå mot ett tufft spelande motståndarlag. Västra Frölunda stressade sönder DIF:s spel och var vassa framåt. Hallqvist höll DIF kvar i matchen i det längsta men i den 79:e minuten kom avgörandet och det blev en tung hemresa hem från Götet.

Det var få av Dalstorpsspelarna som kom upp i normal nivå. Ändå fick man in ett ledningsmål i den 21:a minuten. Enez slog en frispark som Anton och en hemmaspelare i en nickduell skickade bollen till en fristående Åkerlund, som kunde trycka in bollen i mål. 

Ledning 1 – 0 och så långt en bra start på matchen. Efter det blev det lite ängsligt hos de gulsvarta. Många felpass och tveksamma ingripanden. Frölunda tryckte på och hade flera fina lägen, men avsluten förvaltade man ganska illa. Bland annat ett friläge, efter ett slarvigt bakåtpass,

sköt Frölundas Fredrick Ofori Acheampong över målet.

I den 40:e minuten fick Benjamin en skada i höften och tvingades att byta, Före matchen hade även Kevin Mistry tvingats att kasta in handduken då han fått en ljumskskada i förra matchen. Två tunga av-bräck gjorde det inte lättare för DIF. Mentor Kelmendi ersatte Benjamin. Dalstorp lyckades hålla sin 1 – 0 ledning till halvtid.


Redan två minuter in i andra fick Frölunda en straff, när Chrille fällde en motspelare. Hallqvist gick åt rätt håll och tog straffen. Frölunda tryckte på och skapade mängder av hörnor. 10 minuter in i andra uppstod ett missförstånd mellan Hallqvist och Marc vid en inspark, där Petrit Zhubi snodde bollen och kvitterade till 1 – 1. Frölunda fortsatte att ha greppet om spelet men DIF hade några bra lägen. Mentor har en nick strax över och Chrille har ett bra skott som även det smiter över målet. I den 78:e minuten kom så avgörandet.

Frölundas Tobias Almeskär nickade in 2 – 1 till hemmalaget. Direkt efter målet gick DIF ner på en trebackslinje, fem på mitten och två anfallare framåt. Det var nära att det gav resultat. Mentor fick en löpboll, rann igenom, men fri så räddade målvakten. Nära men inte mer. Matchen slutade med Frölunda seger och man vann även efterföljande straffsparksläggning med 5 – 4. Resultatet innebär att DIF spelar hemma mot IK Oddevold hemma nästa söndag. Då är det tillåtet att släppa in 300 åskådare. Nu laddar vi om och beträffande livlinor, existerar dom inte i fotboll, bara i underhållningsprogram. Det är framför allt hårt arbete, lite tur och lite skicklighet som ger framgång i idrott.

 

Dagens DIF-lag

 

Hallqvist

Järsen, Axel, Marc, Bygård(81)

Åkerlund(87), Enez, Anton, Hugo(63), Benjamin(40)

Chrille

 

Avb: Hampus, Tranefors, Björn, Mentor(40), Werneröd(81), Max(63)

Nyheter från vår verksamhet
Funktionell Träning, 08/01 16:34 
Padel, 02/11 13:02 
Spinning, 02/11 05:34 
Funktionell Träning, 02/11 05:25 
Studio 8, 30/10 12:19 
P12, 18/10 18:34