Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dalstorps Idrottsförening
Passion Glädje Gemenskap Hälsa
Bli medlem i Dalstorps Idrottsförening
BLI MEDLEM
Dalstorps IF pausar omgående delar av verksamheten pga smittoläget
2020-10-30 09:56

Vi tar detta på största ansvar. 

Detta innebär att vi pausar gymmet, spinning och ungdomsverksamheten tills nya direktiv kommer från Folkhälsomyndigheten. Vi återkommer med nya besked när nya direktiv kommer.

När det gäller Seniorfotbollen och kval till Division Ett så har Svenska Fotbollsförbundet beslutat att det ska genomföras med en max publik på 50 personer. Detta innebär att matchen mot Oddevold kommer att spelas på söndag men med en publik på 50 personer.

Vi har då beslutat att vi kommer att prioritera anhöriga till spelare samt pensionärer med ett stort DIF Hjärta som får tillträde till matchen

 

Styrelsen i Dalstorps IF

Förlust i första kvalmatchen
2020-10-26 21:10

Dalstorp fick ingen bra start i kvalspelet mot Västra Frölunda på Ruddalen i Göteborg. Det blev förlust med 1 – 2 där DIF inte kom upp i normal nivå mot ett tufft spelande motståndarlag. Västra Frölunda stressade sönder DIF:s spel och var vassa framåt. Hallqvist höll DIF kvar i matchen i det längsta men i den 79:e minuten kom avgörandet och det blev en tung hemresa hem från Götet.

Det var få av Dalstorpsspelarna som kom upp i normal nivå. Ändå fick man in ett ledningsmål i den 21:a minuten. Enez slog en frispark som Anton och en hemmaspelare i en nickduell skickade bollen till en fristående Åkerlund, som kunde trycka in bollen i mål. 

Ledning 1 – 0 och så långt en bra start på matchen. Efter det blev det lite ängsligt hos de gulsvarta. Många felpass och tveksamma ingripanden. Frölunda tryckte på och hade flera fina lägen, men avsluten förvaltade man ganska illa. Bland annat ett friläge, efter ett slarvigt bakåtpass,

sköt Frölundas Fredrick Ofori Acheampong över målet.

I den 40:e minuten fick Benjamin en skada i höften och tvingades att byta, Före matchen hade även Kevin Mistry tvingats att kasta in handduken då han fått en ljumskskada i förra matchen. Två tunga av-bräck gjorde det inte lättare för DIF. Mentor Kelmendi ersatte Benjamin. Dalstorp lyckades hålla sin 1 – 0 ledning till halvtid.


Redan två minuter in i andra fick Frölunda en straff, när Chrille fällde en motspelare. Hallqvist gick åt rätt håll och tog straffen. Frölunda tryckte på och skapade mängder av hörnor. 10 minuter in i andra uppstod ett missförstånd mellan Hallqvist och Marc vid en inspark, där Petrit Zhubi snodde bollen och kvitterade till 1 – 1. Frölunda fortsatte att ha greppet om spelet men DIF hade några bra lägen. Mentor har en nick strax över och Chrille har ett bra skott som även det smiter över målet. I den 78:e minuten kom så avgörandet.

Frölundas Tobias Almeskär nickade in 2 – 1 till hemmalaget. Direkt efter målet gick DIF ner på en trebackslinje, fem på mitten och två anfallare framåt. Det var nära att det gav resultat. Mentor fick en löpboll, rann igenom, men fri så räddade målvakten. Nära men inte mer. Matchen slutade med Frölunda seger och man vann även efterföljande straffsparksläggning med 5 – 4. Resultatet innebär att DIF spelar hemma mot IK Oddevold hemma nästa söndag. Då är det tillåtet att släppa in 300 åskådare. Nu laddar vi om och beträffande livlinor, existerar dom inte i fotboll, bara i underhållningsprogram. Det är framför allt hårt arbete, lite tur och lite skicklighet som ger framgång i idrott.

 

Dagens DIF-lag

 

Hallqvist

Järsen, Axel, Marc, Bygård(81)

Åkerlund(87), Enez, Anton, Hugo(63), Benjamin(40)

Chrille

 

Avb: Hampus, Tranefors, Björn, Mentor(40), Werneröd(81), Max(63)

STT Cupen 2021
2020-10-23 08:25

Hej ALLA fotbollskollegor.

 

Dalstorp IF och  Nittorp IK vill bara informera om att vår plan är att genomföra STT Cupen sista helgen i jan 2021 29, 30 och 31 januari.

Vi måste dock avvakta lite för att invänta myndigheternas / Fotbollsförbundets svar på vår ansökan / om vi kan genomföra turneringen.

 

Vi återkommer, men reservera aktuella dagar.

Åkerlund sköt Dalstorps IF till div. 1 kval
2020-10-19 20:39

Det som knappt kunde hända, hände i söndags på Dalshov. Dalstorps IF låg två poäng efter tabelltvåan Syrianska (före detta allsvenska klubben), inför seriens sista omgång. Syrianska hade hemmamatch och mötte Nosaby. Dalstorp tog emot Räppe GOIF som gått som tåget de senaste matcherna.  Så förhoppningarna var inte så stora att DIF skulle kunna knipa kvalplatsen. Men allt gick de gulsvartas väg. Seger hemma med 1 – 0 och Nosaby vann över Syrianska med 2 – 0.

Redan från start märktes att det var ett taggat hemmalag. Inga tveksamheter eller osäkerhet utan pang på direkt. DIF satte tuff press på gästerna som hade svårt att komma till några farligare anfall. Istället var det DIF som hade kommandot och mycket bollövertag. 

Dock hade man svårt att skapa några vassa chanser. Ett par frisparks- situationer i bra lägen utnyttjades mindre bra. Anton hade ett bra läge när han fick ett pass från Kevin men målvakten räddade. 0 – 0 i paus med hemmalaget som spelförande lag. Man såg vilket lag som hade något att spela för.

Andra halvlek startade lite mer trevande. Dalstorp hade svårt att komma till målchanser. Efter 60 minuter gjorde hemmalaget ett byte. Hugo ut och Mentor in. Knappa 10 minuter senare slog Anton en passning ut till Mentor på kanten som spelade till Kevin som skarvade bollen vidare till en ganska fri Åkerlund.

Åkerlund tryckte upp bollen i nättaket och DIF hade ledningen med 1 – 0. Efter målet blev DIF betydligt försiktigare och backade hem. Det medförde att Räppe började skapa chanser. Mycket långbollar in i DIF:s straffområde på de storväxta gästerna. Hallqvist fick visa klass när han 10 minuter före slut gjorde en fin räddning. DIF gjorde ett dubbelbyte när det återstod 5 minuter.

Två av de som tidigare varit på skadelistan, Björn och Järsen kom in och ersatte   Kevin och Åkerlund. Minuten kvar gör Hallqvist en jätteräddning. Med solen i ögonen gör han en reflexparad och tippar upp bollen i ribban till hörna. Här var det nära att säsongen varit slut. Men Dalstorp redde ut stormen och kunde vinna matchen med 1 – 0. Christoffer Åkerlund välförtjänt matchhjälte, efter en mycket bra säsong, kom från Limmared och div 4, har varit ordinarie under hela säsongen och fick göra sitt första seriemål idag. Väldigt lämpligt.

Nu väntar kvalspel till div. 1. Nästa helg mot Västra Frölunda borta. Sen beroende på resultat, Oddevold hemma veckan efter eller en vecka senare.

 

Spelarrecensioner:

 

Jesper         Enorm räddning i slutminuten, seriens bästa målvakt

Axel:            Klarat att ersätta Bodas roll med galans

Marc:          Nestor i Försvaret, Seriens bästa mittback

Benji:          Mycket stabil

Bygård       Utvecklats oerhört i år

Åkerlund    Matchhjälte med avgörande mål och en bra säsong

Hugo          Teknikern i laget

Anton         Motorn på mittfältet med en bra fot

Enez           Trollgubbe med kreativa lösningar

Kevin          Vass med sin snabbhet

Chrille        Sprang en halvmara i presspelet,

Hampus    Ersatt Hallqvist på ett lysande sätt vid skadeperioden

Järsen       Säker bakåt och kreativ framåt

Björn         Tuff motor på mitten

Mentor      Vindsnabb avslutare med skadeproblem, Blir en tillgång nästa                     år

Werenröd Tuff forward och en glädjespridare i truppen

Max           Kvick anfallare med god kvalitet

Tranefors   Grovjobbare som gjort några bra inhopp,

 

 

Dagens DIF-lag

 

Hallqvist

Benjamin, Axel, Marc, Bygård

Åkerlund(87), Enez, Anton, Hugo(60), Kevin(87)

Chrille

 

Avb: Hampus, Tranefors, Järsen (87), Björn(87),Mentor(60), Werneröd, Max

 

 

Det har varit en fantastisk vecka för Dalstorps IF. Ytterligare 1,2 miljoner har kommit in till vårt planerade Padelhallsbygge. Bidrag från Sparbanksstiftelsen och Svedbergs. 

Dessutom drygt 180.000 kr i bidrag från privatpersoner och företag vilket gör att vi kanske klarar vår ekonomi i år. Också detta kvalspel till div.1.

 

TACK FÖR ETT FANTASTISKT STÖD!!
2020-10-19 11:08
Hej,
Vilket stöd vi fick till Sponsormatchen!
Hela 184 500kr som var långt över våra vildaste fantasier. Mycket välbehövliga pengar i dessa Covid tider. Nedan finner ni lista på samtliga och har vi missat något namn så hör av er så lägger vi ut detta. En tack annons kommer i STT inom kort. TACK!

Diamantsponsor

Dalstorps Elektriska

Mastec Components

Svedbergs

Lidhs Tooling

Leif Johansson

Kabyssen

Henrik Svensson

Drome

Tore Svensson Gundlabo

Susanne & Björn Gustafsson

Tommy Persson & Anna Lena Järsenholt

Erik Hållander

Pelle Pettersson

Claes Evertsson

ICA Nära Dalstorp

JH Tidbecks 

Sandells Snickeri & Bygg AB

RAY Metallfabrik AB

Lideco

Hållanders Sågverk AB

Hållanders Fastighet AB

Hållanders Energi AB

Britta Magnusson

Bosse Magnusson

Nittorps Buss

Re-Bok AB Länghem

Carina & Christer Hållander

Lindstorps Gård

Stellan Hansson

Tranemo-Limmared Måleri AB

Blomsterträdgården Lockryd

Pyttelin

Lars Ola Segerqvist

Limmareds Rör

LS Mureri & Kakel

Sune Svedberg

Salong Julia

Rikard Magnusson

Olof Hållander 

Team Östergåprden Långared

3CON AB

Ami Björkander

Pipelife 

Solveig Svensson, Gundlabo

West Load Trading

Malmbergs EL

NYCE Solutions AB

PLD Automation AB

Kent & Ulrika Halldén

Håkan Gustafsson, Nittorp

Michael Lindskog

 

Guldsponsor

Göran Svensson

Per Larsson Kumbo

Lena & Lars Hållander

Per & Annica Lund

Ingrid & Börje Gustafsson

Anna-Lena & Arne Åkerlund

Christian Magnusson

Kent & Ann Bohman

Chatrine & Magnus Johansson

Filip Landberg

Patrik Eriksson

Göran Sundqvist 

Joachim Carlsson, Mårekulla

 

Silversponsor

Jörgen & Elisabeth Erikson

Mikael & Kina Johansson

Gert & Lotta Björklund

Tobias Wengbrand

Marie Bertilsson & Jörgen

Hans Andersson

Marie Gotting

Kerstin & Jarl Melander

Ulla & Björn Mårtensson

Mauri Koivunen

Bosse & Gunilla Björklund

Mona & Anders Brolin

Håkan & Marita Bohman

Mats Gustavsson

Roland Hultin & Marina Andersson

Irma Svensson & Göran Lindgren

Andreas & Therese Palmgren

Bitte Hallqvist

Malin & Peter Sveningsson

Magnus Andersson & Marita Leandersson

Rolf Sveningsson

Birgitta & Lars Alexandersson

Viktor Halldén

Jesper & Katrin Mårtensson

Anna Carin & Marcel Lundin

Christina & Inge Svensson

Lennart & Victoria Josefsson

Bengt Svensson Gundlabo

Cicci Larsson & Peter Andersson

Bernt Claesson

Ingrid & Ingemar Bonander

Ola Bonander

Gunilla & Bosse Hollander

Erland & Lotta Järsenholt

Alf Eriksson

Dick Kjellén

Linda & Sven Lidh

Gun & Jens Larsson

Elin Hållander & Johan Andersson

Lennart Hultin

Conny & Berit Modin

Stefan Bohman

Thomas Emanuelsson & Mona Svensson

Berit & Ronny Arnesson

Henrik Halldén

Johannes Hållander

Mattias Alf

Familjen Berglund/Johansson

Magnus & Cina Larsson

Eva & Håkan Claesson

Lars & Inga-Maj Karlsson

Marit & Classe Björklund

Malin Bölja och Tommy Bohman

Pirjo & Harry Magnusson

Lidhs Förvaltning AB

Anders Johansson & Emilia Fred

Claes Hallin

Kristina & Håkan Gustavsson

Annelie & Egon Andersson

Ingvar & Gerd Alf

NTP Invest

Daniel Segerqvist & Pernilla

Lars Kinell

Adam Halldén

Kenneth Backlund

 

Bronssponsor

Tommy Claesson

Frida Jonassen

Sara Andersson (Sara-Sixten)

Lennart Abrahamsson

Klas & Ann Louise Eriksson

Marianne Claesson

Lena Bengtsson

Helena Halldén

Claes Annerdahlen

Tommy Börjesson Ambjörnarp

Ingrid Linderum

Krister Palm

H&Å Grannath

Sune Claesson

Ingvall/Kallin

Margareta Ottosson

Morgan Orre

Anna-Karin Eriksson

Patrik Eriksson

Barbro Andersson

Leif Gustavsson

Tommy Olsson

Tommy Wilbaste

Urban Johansson

Elin/Albin/Sally Eriksson

Klas Wennermark

Sören Sjöö

Anka Cevizovic

Anders Johansson

Ulla Modin

Caroline Magnusson & Joakim Forsman

Sune Hultin

Andrea Carlberg fd Johansson

Ulf & Pernilla Halldén

Lennart Söderkvist

Inga Lund

Andreas & Åsa Björklund

Linda & Tolle Bygård

Bill & Zack Lundgren

Simon Nilsson

Andreas Natt&Dag

Pernilla Werneröd

Torild Orre

Evald Hallqvist

Birgitta Olander

Inge Kvarneving

Rolf Johansson

Mathilda Björklund

Kjell & Kerstin Nilsson

Kerstin Tingström

Leif Jonsson

Christin & Kenneth Gullham

Malin Järsenholt & Kristofer Fransson

Andreas Josefsson & Rebecca Hartman

Tobias Albertsson

Eva Eriksson

Raymond Flensburg

Alexander Engen Uppsala

Kjell & Berith Bygård

Filip Mikasinovic

Marcus Modin

Annelie Granath

Johan Einarsson

Tomas Persson

Lotta Gustavsson

Hans & Laila Lundgren

Christian Kjellén

Josip & Miahela Rakaric

Arne Karlsson

Bengt Svanström

Fam. Segerqvist/Gustavsson

Sofia Gustavsson

A-G & S-Å Ljung

Felicia & Pelle Järsenholt

Anna Karin Falk

Maj & Björn Palmgren

Magnus Andersson

Monica & Per Sandell

Britt-Marie Ekvall

Mattias Järsenholt

Familjen "Burk"

David Kjellén

Markus Lidh & Jessica Claesson

Ulf Gabrielsson

Sophie Karlsson & Stefan

Hans Backluind

Emil & Kristina Guldmyr

Anna Tingström

Petra Annerdahlen

Miranda Carlsson

Gunnel Tranefors

Birgitta Johansson

Familjen Landberg

Andreas & Robert Björk

Familjen Bygård/Carlsson

Annelie Lavallee

Daniel Cevizovic

Kevin & Luci Olsson

David Johansson

Olle Larsson

Niclas Larsson

Ingrid & Torvald Svensson

Jan Olof Hallgren

Sune Svenningsson

Sonja Mårtensson

Berit & Sixten Andersson

Irene & Reine Söderlind

Benny Brolin med familj

Jan & Eila Mårtensson

Lars Eric Josefsson & Sanna Andersson

Ulrica & Sten Sveningsson

Folke Larsson

Björn & Catharina Berglund 

Crille & Sara Persson

Berit Hollander

Sten Malmqvist

Wilma Gustafsson

Tomas & Lotta Karlsson

Mario & Ivana Nemet

Kicki Svensson

David Andersson

Stefan Alf & Lina Björklund

Morgan Örn

Mona Arnesson

Kjell Gundleborn

Peder Albertsson

Ulrika & Ulf Tranefors

Annica Dahl

Fa. Andersson, Åsen

Danne & Nina

Alexandra, Benjamin, Malte & Rut

Goran Bradasic

Marlene Granath

Roger Johansson

Malin Hallqvist

Peter Lund

Tommi Wilbaste

Per Ola Gunnarsson

Klas Eriksson

Pernilla & Mats Ekstener

Birgitta Benjaminsson

Erik Rosell

Aron & Lotte Andersson

Slutsålt!
2020-10-16 20:07
Matchen mot Räppe på söndag är slutsåld. Ni som kom för sent kan trösta er med att matchen sänds på BT.se.
Inför sista omgången gäller följande:
DIF kan bli 2:a, 3:a, 4:a eller 5:a. För att vi ska gå till kval måste vi vinna samtidigt som Syrianska förlorar eller spelar oavgjort.
Så håll tummarna!
BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Studio 8, 30/10 12:19 
P12, 18/10 18:34 
Boll & Lek, 27/09 08:14 
Boll & Lek, 11/09 20:09 
P16, 26/04 21:36