SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Blek insats i vårsäsongens sista match
2024-07-02 20:39

Dalstorps IF gjorde en av sina sämre matcher under årets säsong, i sin sista match före sommaruppehållet. Man mötte ett Lunden ÖBK som inte heller skapade mycket framåt. Men DIF hade väldigt svårt att skapa några vassare chanser. Gästernas försvar var stabilt och gav inte DIF några gratismöjligheter.

Dalstorps tre sista matcher har varit ganska idéfattiga och det känns som att lagets energi så sakteliga pyst ut. Segern mot Mölnlycke grundlades efter en 20-minutersperiod i början av matchen, där man skapade otroligt mycket chanser. Därefter tappade man spelet totalt men man kunde ändå vinna till slut. Matchen mot Hestrafors var också ganska chansfattig och trotts ledning i halvtid tappade DIF sitt spel i andra halvlek och hängde inte med, när Hestafors gjorde två snabba kontringsmål.

Samma symtom var det även i dagens match mot Lundens ÖBK. Första halvlek var ett ställningskrig där inget av laget skapade några vassare chanser. Andra fortsatte i samma anda men gästerna fick ett friläge med två spelare, i den 57:e minuten och kunde göra 0 – 1, Målskytt Andreas Kajler. Dryga 10 minuter senare kom även 0 – 2. En snabb omställning där Emil i DIF-målet gick långt ut, chansade på att komma först på bollen. I den tuffa närkamp som uppstod krockade Emil med en av gästerna och fick en smäll mot huvudet. Spelet fick fortgå och gästerna kunde göra 0 – 2 genom samme målskytt, Andreas Kajler.

DIF försökte trycka på men skapade inga vassa chanser och humöret  blev sämre på grund av utebliven framgång. Det blev väldigt grinigt i slutet av matchen, domaren borde stävjat bråken tidigare. Flera gula kort delades ut och DIF:s nyförvärv Elias Blomberg fick ett rött

när han gav igen efter att ha fått en ful tackling.

Nu gäller det för DIF att ladda om till hösten för att fortsatt kunna vara med och kriga i toppen av serien. Det är ingen omöjlighet då det fortfarande är jämnt. Alla topplagen sviktade i sista omgången före uppehållet. Hestrafors förlorade mot Alingsås med 0 – 1 och Zenith tappade poäng mot Vårgårda 2 – 2.

 

Dagens DIF-lag:

                              Emil(71)

       Benjamin(62), Arber, Järsen, Gotting

              Niklas(62), Calle(67), Dino, Endrit(45)

                             Ricky, VG

Avbytare:

Tim(71), Viktor B(62), Johannes, Bobo(45), Elias(62), Samuel, Enez(67)

 

 

Förlust mot Hestrafors och tappad serieledning
2024-06-23 20:42

Det blev en kortvarig serieledning för DIFefter förlust mot Hestrafors på Bollevi. Matchen slutade med 2 1 seger för hemmalaget. I halvtid var ställningen 1 0 till Dalstorp.

Under första halvlek hade Hestrafors ett litet spelövertag, bl.a. hade man en trippelchans efter 10 minuter. Dalstorps farligheter var ofta efter samarbete mellan Ricky och Niklas. DIF:s ledningsmål kom efter en halvtimme. Ricky direktpassade Niklas som rann igenom och gjorde mål för DIF. 0 1 var halvtidsresultat.

Hestrafors började aggressivt i andra halvlek och man jagade för kvittering. Efter 10 minuter hade man ett ribbskott och ut. 20 minuter in i andra kom ett matchavgörande. Oskar hade ett hårt skott i stolpen.

Bollen gick ut i planen och gav Hestrafors en kontring. Snabbe Samuel Nilsson kom fri och kvitterade till 1 1. Bara fem minuter senare gjorde samme man 2 1 till hemmalaget.

Dalstorp gick för kvittering men hade svårt att få till några riktigt farliga chanser. Matchen slutade med 2 1 seger för Hestrafors. Ett

hemmalag som var mera taggat än DIF vilket gav en rättvis seger.

Dalstorp föll ofta in i gamla synder som i matchen mot Mölnlycke senast. Mycket bolltapp och dåliga passningar.

En match kvar före uppehållet hemma på Dalshov. Då kommer Lunden/Överås på besök. Matchstart torsdag kl. 19.15 på Dalshov.

Vidare strider Dalstorp för en plats i Svenska Cupen. DIF är kvalificerade för nästa omgång men en blunder på Västergötlands

Fotbollsförbund har felaktigt givit Gautiod vår plats. DIF har lagt in protest på Svenska Fotbollsförbundet, som deras tävlingskommit har avslagit, då man anser att DIF:s protest kommit in för sent, vilket är en dålig motivering för beslutet. DIF har lämnat in en överklagan som kommer att behandlas nästa vecka. Skulle inte DIF få sin plats är det

en stor skandal som Svenska och Västergötlands Fotbollsförbund båda är delaktiga i.

 

 

 

 

Dagens DIF-lag:

                          Emil

    Benjamin(78), Arber, Järsen, Gotting

             Niklas(57), Calle, Dino, VG(72)

                   Oskar, Ricky

Avbytare:

Tim, Viktor B(78), Johannes, Bobo(57), Adrian, Samuel, Enez(72)

 

 

Studio 8
2024-06-19 10:46

Hej alla

Nu öppnar vi gymmet i denna stund. Allt är inte riktigt färdigt men vi löser det efter hand.

 

Vi hoppas att ni blir lika nöja som vi är med ett ”helt” nytt gym med många nya maskiner. 

 

Välkomna. 

DIF upp i serieledning efter seger mot Mölnlycke.
2024-06-17 14:06

Dalstorp tryckte gasen i botten direkt mot Mölnlycke. Redan efter en minut gjorde VG 1 0. 2 0 kom i den 14:e minuten efter självmål.

DIF skapade mängder av chanser under de första 20 minuterna och borde haft en större ledning än 2 0, vilket var resultatet i halvtid.

Antingen gick bollen utanför gästernas mål eller räddade Mölnlyckes målvakt Lucas Svärd bollen. Gästerna var inte alls ofarliga men fick inget mål i första halvlek.
3
0 kom nästan direkt i andra. Niklas stod för målet. Då trodde hemmapubliken att det var klart med tre poäng men gästerna ville annat. Man tog för sig mer och mer i spelet och vann de flesta närkamperna. Reducering 3 1 kom i den 50:e minuten, när man rullade upp DIF:s försvar.Målskytt Markus Fekete.

Samme man gjorde även 3 2, bara 5 minuter senare. Dalstorp var klart pressade men 10 minuter före slutet kom det förlösande 4 2 för DIF. VG gjorde sitt andra mål i matchenoch det blev även slutresultatet. 

. Efter en bra start tappade DIF spelet och man gjorde ingen av sina bättre matcher hemma på Dalshov men tre poäng blev det, vilket medförde att DIF gick upp i serieledning, då Hestrafors förlorade.
Nu väntar
seriefinal borta mot just Hestraforsnästa onsdag.Förhoppningsvis kommer det många DIF-supportrar och stöttar vårt lag i den tidiga seriefinalen. Våromgången är spelad och DIF är obesegrade hittills. Tav höstens matcher spelas dock före uppehållet. Dels Hestrafors borta och Lunden Överås hemma på Dalshov.

Dagens DIF-lag:

 

                        Emil

    Endrit(77), Benjamin, Järsen, Gotting

    Adrian(73), Calle, Bobo, Gudni(41)

                   VG, Ricky

Avbytare:

Tim, Viktor B(77), Johannes, Niclas (41), Samuel, Jimmy (73)

Studio 8
2024-06-15 13:19

Hej alla

N u är vi igång med uppfräschningen av gymmet. STI  har flyttat alla maskiner inklusive de nyinköpta till en ända av gymmet. En ny matta har lags in i den gamla spinninglokalen och ungefär 2/3 delar av gymlokalen. På måndag kommer STI att flytta alla maskiner så att mattläggarna kan lägga den sista delen på torsdag. Sedan kommer STI tillbaka vecka 26 och ställer i ordning alla maskiner.

har ni frågor är ni välkomna att ringa 0735 427460.

 

/Sven-Åke 

 

Aktivitetsrunda vid Dalshov
2024-06-13 21:55

 

Dalstorps IF har blivit sponsrade med aktivitetsskyltar från Aktivitetsrundan https://www.aktivitetsrundan.se/ genom Tranemo Kommun som vill främja barn och vuxna att röra på sig mer.

Kommunen har gett oss tillåtelse att nyttja deras mark som angränsar till Dalshov och vår målsättning är att få till en runda som är ca 1km under sommar/hösten 2024, förslaget på sträckningen ser ni på kartan till vänster.

Rundan kommer bestå av 12 olika stopp där det finns en beskrivning med både bild och text + en QR-kod som går att läsa av för att få mer information om aktiviteten och hur den ska utföras.

Vi behöver med ideella krafter anlägga rundan och söker efter villiga som kan hjälpa till att röja gräs och sly, ta bort grenar, bygga 3st spångar, fixa stolpar till skyltarna m.m.

Kontakta Ann-Louise E. om du är intresserad av att hjälpa till att förverkliga aktivitetsrundan

076-1070693

 

Nyheter från vår verksamhet
P11, 14/04 21:07 
P11, 08/04 20:33 
Padel, 04/03 14:08 
Spinning, 22/12 11:43