SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Viktig seger mot IK Zenith
2022-05-22 21:01

 

 En ganska lång resa via Landvetter, Sävedalen och Angered, för att inte komma in i Göteborgs centrala delar med Göteborgsvarvet som blockerade innerstaden och begränsad framfart genom Tingstadstunneln, kom spelarbussen fram i tid till IK Zenith:s idrottsplats. En gräsplan med lite ojämn gräsyta vilket var lika för båda lagen men för hemmalaget var det första matchen på sin hemmaplan på gräs.

Lite trevande start från båda lagen och lite ställningskrig. Hemmalaget slog mycket långbollar ut på kanterna som oftast rann utöver sid-linjerna på grund av det våta gräset.

DIF spelade mer via mitten och i den 15:e minuten fick man en hörna.

Enez slog den perfekt och Victor G kunde skarva bollen via hemma-

målvaktens händer till ett ledningsmål för DIF.

23 minuter in i matchen fick DIF:s inlånade målvakt från USA:s College League, Ludvig Målberg presentera sig med en fin räddning.

För övrigt var Målberg väldigt dominant i höjdduellerna både på hörnor och inlägg.

Till pausvila gick DIF in med en 1 – 0 ledning i en tät och jämn första halvlek.

Andra halvlek fortsatte som den första. Mycket närkamper och täta dueller. DIF vann många närkamper med sin starka centrallinje. Mittbackar och innermittfältet. Hemmalaget hade en bra chans i ett anfall där man nickade utanför i fritt läge. 15 minuter in i andra får DIF en hörna. Ånyo är det Enez som lyfter in bollen, Åkerlund nickar in och Victor G skarvnickar bollen i mål och DIF leder med 2 – 0. Kvarten kvar gör Måberg en avgörande räddning på ett friläge. 10 minuter kvar får IK Zenith en straff där hemmalagets forward får en tackling efter att ha avslutat anfallet med skott utanför. Tveksamt att blåsa straff då målchansen är förbrukad. Straffen sitter säker och det är reducerat till 1 – 2.

Några minuter senare får Werneröd, som krigat bra, ett friläge mot en långt ut stående hemmamålvakt att avgöra matchen, men av trötthet orkar han inte att lobba över hemmakeepern. Anders Johansson som anslutit till truppen på grund av många skador kliver in sista kvarten från bänken, som toppforward, orsakar två straffsituationer. Först en handsituation och sedan en nerdragning i straffområdet där domaren inte agerar. Långa nervösa slutminuter men efter 8 minuter lång övertid !!!? kan DIF bärga tre viktiga poäng mot topplaget IK Zenith på bortaplan.

DIF vann matchen tack vare att man vann de mesta närkamperna i en tuff och tät tillställning,

 

 

Dagens lag:

                            

 

                                Målberg 

             Makwan, Åkerlund, Zeka,  Enzar

     Victor G, Björn, Chrille, Cedervall(80), Enez

                               Werneröd(83)

 

Bänken: Arvid B, Wille, Flodin, Johannes(80), Anders J(83)

Effektivt Bergdalen vann på Dalshov
2022-05-16 17:30

Det blev årets första förlust på Dalshov när Bergdalens IK gästade Dalstorp. Slutsiffrorna skrev till 2 – 5 för bortalaget i en tuff och tät match inför 253 personer i publiken. Första halvlek började lite avvaktande från båda lagen. DIF var nära två gånger, först Chrille och sedan Enez. Men båda gångerna nådde gästernas målvakt, Hampus Falk bollen först.

I den 22 minuten kom Bergdalens ledningsmål när Max Glans lobbade bollen över en utrusande Stenberg i DIF-målet. 0 – 1 för gästerna, men i situationen träffade Stenbergs fot Glans i magen och Max tvingades byta lite senare. Bergdalen hade en bra period efter ledningsmålet och 0 – 2 kom efter 40 minuter genom Aleksandar Ceganjak. Sista 5 tog Dalstorp över och först hade man en hörna där en av gästernas spelare räddade på mållinjen. Strax därefter kom en reducering på en hörna, där en av Bergdalens spelare nickade in bollen i eget mål. Första halvlek avslutades med en hetsig situation mellan båda lagens spelare och några gula kort delades ut. En lite komisk situation uppstod då domaren varnade fel spelare i Bergdalen och denne påpekade att det var hans lagkamrat som skulle ha det gula kortet.

Andra halvlek var bara tre minuter gammal när Bergdalen utökade sin ledning till 1 – 3. Målskytt Abdulaziz Mendy. Dalstorp gav inte upp utan börjar skapa chanser. I den 55:e minuten fick Dalstorp en dubbel-chans. Först sköt Victor G ett hårt skott och på returen var det Björns tur att avlossa en kanon men Falk i målet räddade till hörna. På hörnan var Åkerlund nära att nicka in en reducering. Kvarten kvar så avgjorde Bergdalen matchen genom mål av Aleksandar Ceganjak och ställningen var 1 – 4. Dalstorp reducerade till 2 – 4 genom Kevin fem minuter kvar men i den 89:e minuten får Bergdalen en billig straff som Alen Krasnici gör 2 – 5 på, vilket blir slutresultatet i matchen.

Resultatet präglade inte matchen som var betydligt jämnare spelmässigt men Dalstorp bjöd på de tre första målen och det har man inte råd med om man vill ta poäng. Ny match nästa lördag kl. 14.00 borta mot serieledarna IK Zenith.

 

 

Dagens lag:

 

                              Stenberg

     Zeka(81), Åkerlund, Flodin. Johannes(81)

Victor G, Björn, Benjamin(62), Chrille, Enez

                            Werneröd

 

Bänken: Arvid B, Victor B, Makwan(81), Cedervall, Kevin(62), Ensar(81), Wille

Seger mot Trässbergs BK i DM
2022-05-11 17:49

Kl. 15.30 rullade bussen iväg från Dalshov för att komma fram till Trässbergs idylliska fotbollsplanen, utanför Lidköping  kl 18.15. Vädret var dock mindre idylliskt. En starkt vind och ett regn mötte DIF under matchen. En match som var nära att gå till förlängning men 5 minuter före slutet blev Werneröd fälld i straffområdet. Werneröd tog själ straffen och satte bollen säkert i nät. 2 – 1 blev slutresultatet och DIF är vidare i DM. Matchen var ganska jämn men Dalstorp hade mera boll men hade svårt att skapa några farligheter i första halvlek. Trässberg hade flera bra lägen men antingen var Stenberg i vägen eller gick bollen utanför DIF-målet. 0 – 0 i halvlek. Kvarten in i andra kom DIF:s ledningsmål. Victor G kom fri och satte 1 – 0. Hemmalaget gav inte upp utan fortsatte att skapa chanser men avsluten gick oftast utanför. I den 79:e minuten kom en kvittering där DIF hjälpte hemmalaget med målgörandet. En bakåtpassning med en konstig studs ställde Stenberg. Matchen såg ut att gå mot förlängning. En förlängning som hade blivit svår att genomföra på grund att det blev mörkare och mörkare. Arvid hade ett skott i stolpen och 5 minuter före slut kom så straffen som Werneröd slog in och därmed räddade DIF från förlängning.

 

Dagens DIF-lag:

 

                               Stenberg

         Johannes, Flodin, Åkerlund. Makwan.  

            Enez , Björn, Cedervall, Arvid B

                      Werneröd, Victor G

 

Bänken:  Enzar, Zeka Chrille, VilleTengskog

Intersport visar kläder.
2022-05-10 21:03

På onsdag 18 maj (samtidigt med fotograferingen) kommer Intersport att ha visning och beställning av kläder i klubbstugan.

Tid. 17.00 – cirka 20.00

Välkomna!

 

F10
Seger i seriepremiären för F10
2022-05-08 20:27, F10

F10 startade säsongen med match borta mot Limmared.

Det var glada tjejer som tog med segern hem till Dalstorp!

Oavgjort mot Tord.
2022-05-08 08:16

Det var inte med några större förväntningar som DIF reste till Jönköping för match mot IK Tord. Efter förra veckans framgång med en trepoängare mot UIFK så har det varit mycket sjukdom i laget. Mer än halva truppen har varit hemma  med kraftiga förkylningssymtom och inte kunnat träna under veckan. Dock visade det sig att DIFnär det väl gällde, hade en stark kämpaglöd och kunde bärga en poäng, 2 2 i bortamatchen mot de lila- färgade motståndarlaget.

Matchen började lite trevande och det var mycket långbollar med dålig adress, från båda lagen. Men efter hand tog hemmalaget över spelet och skapade en del målchanser. Tim i DIF-målet agerade säkert och höll tätt ända fram till den 40:e minuten. Då kunde Tord:s

Erik Watson raka in 1 0, efter att DIF inte fått undan bollen i eget straffområde. Underläge i paus och DIF gjorde två byten. Medi och Benjamin in. Detta medförde en scenförändring till fördel DIF.

Chrille fick en löpboll på kanten, spelade in till Kevin som sköt och

målvakten tippade avslutet till hörna.  Enez slog hörnan, Medi nickade ner och Kevin satte kvittering till 1 1. Bara tre minuter senare var det dags för ett nytt DIF-mål. Johannes spelade in från kanten och återigen kom Kevin rätt och satte 2 1 för DIF. Dalstorp fortsatte bra och var nära att göra ytterligare mål. Efter hand tröttnade DIF och Tord fick på nytt övertag men DIF-försvaret stod emot bra. Tim fick en spark i huvudet och blev liggande en stund, men reste sig och spelet fortsatte. Två minuter före slutet skulle hemmalaget kvitterapå en hörna. Bara någon minut före hörnan blev det stora protester från DIF, när Endrit blev fälld i Tord:s straffområde. Solklar straff enligt

alla spelare och ledare i DIF. Domarsignalen uteblev. Istället kunde Tord:s Hugo Lyck nicka in kvitteringen 2 2, på efterföljande hörna, vilket blev slutresultat i matchen. Ett resultat som inget av de båda lagen var nöjda med.

Nu får DIF ladda batterierna inför nästa vecka. Först en DM-match på tisdag mot Trässbergs BK i Lidköping och sedan seriematch mot

IK Bergdalen hemma på lördag kl. 15.00 på Dalshov.

Dagens lag:

 

                                Tim

        Johannes, Flodin, Zeka. Makwan(45)

Enez , Björn, Cedervall(45) Åkerlund,Kevin(77)

                            Chrille

 

Bänken: Arvid, Medi(45) (84), Benji (45),Enzar, Stenberg

             Endrit (84), Victor G(77)

 

Nyheter från vår verksamhet
Boll & Lek, 02/05 08:00 
P/F8, 13/04 20:20 
Spinning, 07/04 15:44 
P10, 17/03 22:30 
Padel, 14/02 20:51