SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Seger mot Varbergs GIF
2021-06-18 20:31

  Det blev en mycket underhållande men kanske inte så välspelad match mellan Dalstorps IF och Varbergs GIF i kvällens kamp. DIF segrade till slut med 5 3 efter en svängig och underhållande tillställning. I halvtid var ställningen 1 1. 177 åskådare hade letat sig till Dalshov för att se live-fotboll denna afton.

Det var Dalstorp som hade spelövertag från början, men efter en knapp kvart tappade hemmalaget bollen på mitten och gästerna kunde komma fram i en kontering och gjorde matchens första mål genom Labinot Syla.

DIF fortsatte att jobba på men det var inte förrän i den 35:e minuten som

kvitteringen kom. Damian slog ett inlägg som Mentor kom först på och det var1 1. Ett resultat som stod sig till halvtid. Dalstorphade haft mest bollinnehav och skapat flest målchanser men gästerna var inte helt ofarliga i sina kontringar.

Varberg hade några avslut men Isak i DIF-målet spelade stabilt och gav inga returer.

Andra halvlek var bara knappa 10 minuter när DIF fick en hörna. Bygård fick skottläge och John var framme och skarvade in 2 1 till DIF. Bara fem minuter senare kom 3 1 när John spelade fram Mentor som säkert satte 3 1. Varberg

kontrade dock minuten efter och kunde göra 3 2genom Arbios Mzi.

I den 65:e minuten kunde DIF:s Daniel Svenningsson(åter efter skada) göra 4 2 i sin årsdebut än en gång var John passningsläggare. Då kändes matchen avgjord men gästerna ville annorlunda.

Efter växlande anfall och målchanser kunde Varberg åter reducera till 4 3 i den 80:e minuten genom Birol Adem.

Sista 10 blev en hänsynslös anfallsfotboll där Varberg tappade försvarsspelet fullständigt. DIF skapade mängder av frilägen men lyckades inte avgöra rräni den sista minuten när Chrille kom fri och lade bollen vid sidan om Varbergs målvakt till 5 3. En klart rättvis seger där DIF kunde gjort ytterligare 4 5 mål i de sista 10 minuterna, men skärpan saknades.

Hur som helst en viktig 3-poängare efter två raka förluster. Nu väntar Torslanda borta nästa onsdag.

 

Dagens lag

 

                 Isak

Bygård, Zeka, Axel, Damian

Kevin(85), Engström, Enez(64), John(85)

              Chrille

              Mentor(Mentor)

 

Bänken: Shabani, Björn(64) Hugo(85), David,Daniel(64), Victor G(85)Werneröd

   Dalstorp blåsta på poängen på Ruddalen
2021-06-14 17:23

Det blev på nytt en uddamålsförlust när Dalstorp mötte Assyriska BK på Ruddalens konstgräs. En mycket kraftig vind gjorde att det var svårt att spela bra fotboll. Hemmalaget gick segrande ur kampen och vann med 1 – 0. Assyriska hade fördelen att spela med vinden i ryggen under första halvlek.

Assyriska tog kommandot direkt. Dalstorp fick knappt låna bollen under första delen av halvleken. I den 17:e minuten kommer hemmalagets Daniel Albano Neves fram på kanten, slår ett långt inlägg som i den starka medvinden blåser in via bortre stolpen. Helt otagbart för debuterande Isak Hjertén i DIF-målet. 10 minuter senare gör Isak en jätteräddning när han tippar en hård nick till hörna. Dalstorp repar sig något spelmässigt men det är Assyriska som har fört spelet i den första halvleken.

 

DIF gör ett byte i halvtid. Adrian Zeka kommer in och Damian Zarzynski går ut. Med vinden i ryggen för DIF, jämnar spelet ut sig.  I den 52: minuten var dock Assyriska ytterst nära att göra mål när en spelare via en cykelspark skjuter bollen i kryssramen, men bollen studsar ut på planen. Sista 20 minuterna av andra halvlek kommer DIF allt oftare fram på motståndarnas planhalva men några vassare målchanser skapar man inte. Ett par bra frisparkslägen förvaltas mindre bra. Skärpning krävs till nästa match som spelas kommande onsdag på Dalshov. Då kommer Varbergs GIF på besök.

 

Dagens DIF-lag

 

               Isac Hjerten

Bygård(85), Axel, Damian(45), Järsen

Max(75=, Engström, Enez, Kevin(60)

               Åkerlund(60)

                  Chrille

 

Bänken:

 Ivica, Zeka(45), John(60), Hampus, Victor G(60), David(85), Werneröd(75)

Förlust för DIF i andra omgången
2021-06-10 23:09

Det blev förlust för DIF mot Onsala BK i andra omgången i årets serie i Div. 2 västra. En mycket underhållande match där spelet böljade fram och tillbaka. DIF hade ledningen två gånger i matchen men lyckades inte behålla den. Istället var det gästerna som drog det längsta strået och vann matchen med 3 – 2 inför 182 åskådare.

Dalstorp började bäst och redan i 7:e minuten kunde Chrille sätta 1 – 0

frispelad av Kevin. Efter första kvarten med bra spel från hemmalaget började gästerna komma in i matchen och tog över spelmässigt. Det hindrade inte DIF att sticka upp i farliga kontringschanser. Engström hade ett bra avslut som gästernas målvakt tippade till en resultatlös hörna. I den 25:e minuten kom kvitteringen efter en tilltrasslad situation framför DIF-målet, Ivica var nära att rädda men bollen var ett par decimetrar innanför mållinjen. Målskytt gästernas Joel Palmqvist. Trots Onsalas spelövertag var det DIF som hade de vassaste chanserna. Åkerlund och Chrille hade två bra lägen men i båda fallen gick bollen utanför motståndarmålet. 1 – 1 i halvlek och matchens utgång kändes ovisst.

Dalstorp startade andra halvleken oerhört bra och man skapade flera vassa målchanser under de första 20 minuterna. Max kom igenom på kanten och spelade in till Chrille som skarvar bakåt till Åkerlund men skottet blockas av en försvarare. Bygård har en bra frispark, Max sköt över i bra läge, Kevin hade läge men målvakten räddar. I den 61.a minuten kom ledningsmålet för DIF. Axel nickade in en hörna och det blev 2 – 1. Bara fem minuter senare kom kvitteringen. Onsala kom i en kontring och på ett inlägg kom Damian lite fel och hans försök till brytning hamnade i en båge över Ivica in i mål. Surt efter en spelmässigt bra period. Dalstorp hade några bra lägen efter kvitteringen. 10 minuter före slutet kom Onsala i ett anfall på vänsterkanten där gästernas Gustav Lundgren kunde göra 2 – 3 efter lite svagt försvarsspel från DIF-försvaret. 5 minuter senare kunde

Onsala definitivt punkterat matchen, i ett läge 3 meter från öppet  mål sköt man över. Sista minuterna gick DIF för kvittering och det blev riktigt farligt i Onsalas straffområde. Efter en DIF-hörna kom ett avslut där många i publik och spelare ansåg att bollen tog på handen på en Onsalaspelare. I stället för straff blåste domaren för full tid och gästerna stod som segrare i en mycket trevlig och spännande match men tyvärr förlust för hemmalaget.

Nu gäller det att ta nya tag mot Assyriska BK från Göteborg på lördag.

 

Dagens DIF-lag

 

                   Ivica

Bygård, Axel, Damian(85), Järsen(82)

Max, Enes, Engström(74), Kevin(74)

                  Åkerlund

                  Chrille(82)

 

Bänken; Hjertén, Zeka(82), Victor G(74), Werneröd(82), David(85), John(74), Hampus 

Victory i seriepremiären för Dalstorps IF
2021-06-08 13:39

Dalstorps IF fick en smakstart i årets seriestart med en 3 – 1 seger mot

gästande Höganäs BK inför 193 åskådare. Äntligen var det tillåtet att ta in publik. Det soliga vädret gjorde att det var väldigt varmt på konstgräset.

För att vara seriepremiär och bara ha fått spela en träningsmatch blev det en spelmässigt väldigt bra match. Båda lagen försökte trilla boll.

 Redan efter 9 minuters spel ledde DIF med 2 – 0, efter två mål på hörnor. 1 – 0 kom genom DIF:s specialvariant. Enez slog hörnan och Viktor Bygård bredsidade in den i mål. 2 – 0 kom också på en hörna. Max lyfte in bollen och Mentor kom högst och nickade in bollen i nätet. Efter hand tog Höganäs över i spel men det var Dalstorp som skapade de vassaste chanserna. I den 27 minuten kom dock Höganäs fram. Dommaren pekade på straffpunkten efter att Damian försökt bryta. Oskar Lindblom i Höganäs satte bollen säkert i Ivicas högra hörn.

Kevin hade ett bra skott som Höganäs målvakt tippade i  ribban och ut.

Ivica gjorde ett bra ingripande 10 minuter före paus när han var ute och avvärjde

ett anfall. 2 -1 stod sig halvleken ut.

Efter hand i andra halvlek var det Dalstorp som tog över spelet. Chrille hade en nick utanför i bra läge och Kevin ett bra avslut. Värmen gjorde att tempot gick

ner ju längre matchen pågick. Det var ganska spännande sista 20 minuterna. Under sista kvarten blev det många byten i lagen Chrille och Mentor bytte i den 75:e och Åkerlund och Victor Gustavsson kom in. 5 minuter senare var det Max och Joakim Engström att byta. In kom Adrian

Zeka och John Wetterbrand. Sista bytet, 5 minuter före slutet gick Kevin ut och

David kom in. Det var inhopparna som till slut definitivt avgjorde till Dalstorps

Fördel. John fick en löpboll på kanten, spelade in till Viktor G som säkert satte bollen i nät 3 – 1 i spelminut 91 vilket också blev slutresultatet.

Trots att Dalstorp tappat många av sina nyckelspelare till årets säsong, känns det som om man har en stark och bred trupp även i år. Många av de nya spelarna visade att de vill vara med och kriga om en startplats.

 

 Dagens DIF-lag

 

               Ivica

Bygård, Axel, Damian, Järsen

Max, Joakim, Enez,Kevin

              Chrille

              Mentor

 

Bänken: Isac Hjertén, John Wetterbrand, Victor Gustavsson

              Åkerlund, David, Zeka, Werneröd

Seriestart!
2021-06-04 19:04

 

Imorgon 15.00 är det dag för säsongens första avspark! Höganäs är motståndare för dagen och Dalstorp ser fram emot att äntligen få dra igång med seriespel. 

Vi ser fram emot att kunna ta emot publik. Det är oerhört efterlängtat. Under veckan har vi arbetat med att märka ut anvisade sittplatser på våra läktare. Sportchefen gissade att vi skulle kunna få ta in mellan 250-260 personer och man kan inte annat än imponeras. 256 platser har vi märkt ut.

Vi har alltså möjlighet att ta emot 256 supportrar imorgon. Vi ber er att följa instruktionerna från matchvärdarna på plats och hjälpas åt för att alla ska kunna njuta av ett tryggt och säkert arrangemang. Både på läktaren och i kön till fikat!

Varmt, varmt välkomna till Dalshov!

U-fotboll med publik!
2021-06-03 07:45

Ungdomsfotbollen pågår med träning och matcherna har så smått kommit igång också.

F. o. m. 1 juni har myndigaten släppt på flera restriktioner. Bl. a. påverkar det fotbollsmatcherna. Utomhus är det tillåtet med 500 sittande publik. Det påverkar A-lagets matcher och vi kommer att numrera platserna på läktaren.

Det är också tillåtet med 100 stående i publiken, vilket innebär att vi nu kan ha publik på U-matcherna!

Allstå, nu är ni välkomna att följa våra barn och ungdomar. Matcher och träningar ligger som vanligt registrerade i kalendern här på hemsidan.

Nyheter från vår verksamhet
P/F8, 23/06 13:33 
P/F10, 19/06 09:12 
P/F8, 15/06 23:16 
P/F8, 09/06 07:06 
P/F8, 27/05 18:24