Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dalstorps Idrottsförening
Passion Glädje Gemenskap Hälsa
Bli medlem i Dalstorps Idrottsförening
BLI MEDLEM
Äntligen seger mot Asarums IF
2020-06-21 14:08
Chrille stoppar anfallet genom att trampa på sin motspelares fot.Chrille stoppar anfallet genom att trampa på sin motspelares fot.

Efter fyra raka förluster under säsong 2018 och 2019 lyckades DIF äntligen

bryta den negativa trenden i matcherna mot Asarum. Det blev vinst med

 1 – 0. Återigen var det en av DIF:s mittbackar som avgjorde. Marc Axengren nickade in en hörna från Christoffer Åkerlund i den 50:e minuten och det visade sig bli slutresultatet.

Asarums IF bjöd på en fantastiskt fin gräsplan. (den största golf-green jag någonsin sett). Solen värmde på, 26 grader i luften. Förutsättningarna var fina för en spännande match.

Matchen började ganska försiktigt. Båda lagen försökte vårda bollen med många passningar i sidled, men några vassa målchanser skapades inte. DIF:s bästa chans kom när Åkerlund i den 33:e minuten fick ett skapligt läge, men skottet fångades av Asarums målvakt.

5 minuter före pausvilan var det nära att en spelare i hemmalaget kommer fri, men Chrille avvärjde anfallet i sista stund. Ännu bättre läge skapade Asarum i sista minuten av första halvlek då man lyfte fram en frispark som en hemmaspelare nickade över Hallqvist, men Boda räddade bollen på mållinjen. 0 – 0 i halvlek. En chansfattig halvlek med avvaktande spel från båda lagen.

Dalstorp börjar bra i andra och redan efter 5 minuter kommer ledningsmålet. Marc når högst på en hörna från Åkerlund och DIF tar ledningen med 1 – 0. 

Asarum vaknar och börjar hota med snabba anfall. Dalstorp blir lite ängsliga och spelar lite för svårt med många bolltapp som följd. Det ger Asarum möjlighet till kontringar, men Dalstorps fyrbackslinje är som vanligt stark och lyckas avvärja anfallen. 

I den 69:e minuten byter Dalstorp två spelare. Åkerlund och Enez går ut (båda debuterade från start och gjorde bra insatser). In kommer Hugo och Max. Dalstorp spelar lite enklare, drar ner tempot och låter inte hemmalaget skapa så mycket. Ytterligare ett dubbelbyte i 80:e minuten när Daniel, Järsen går ut och Werneröd, Axel kommer in.

5 minuter senar gör DIF sitt 5:e och sista byte. Benji ut och Josip in. Båda lagen har varsin sista chans. Asarum har en farlig hörna och Anton skickar iväg en lobb när hemmalagets målvakt är långt ute, men bollen går över ribban. 

Domaren blåser och glädjen är stor i det gulsvarta laget efter att ha tagit andra raka segern i årets säsong. Det är oerhört viktigt att vara med från början när det är en enkelsäsong. Kan konstateras att Dalstorp har större bredd i årets spelartrupp än någonsin tidigare. Man har skickat in 5 nya spelare i de båda spelade matcherna och det har givit bra injektioner i laget, i slutet av matcherna.

 

 

 

Dagens lag:

Hallqvist

Chrille, Boda, Marc, Järsen

Benj, Anton, Björn, Åkerlund, Enez

Daniel

Bänken: Bygård, Axel, Hugo, Werneröd, Josip, Max och Hampus”Boda” hade huvudrollen på Dalshov
2020-06-15 21:16

  

Det blev Tommy Bohman som blev stor matchhjälte i Dalstorps IF:s seriepremiär när man mötte IK Tord i den försenade seriepremiären.

” Boda ” avgjorde matchen i den 90:e minuten när han från ingenstans kastade sig fram och nickade in en frispark slagen avAnton Johansson. Detta avgjorde premiären till hemmalagets fördel.

Matchen startade med att Dalstorp satte fart från början. Första fem var

det full fart framåt och i den 4:e minuten blåser domaren straff för hemmalaget.

Chrille lyfter fram en boll till Björn i straffområdet, som knuffas omkull. Domaren pekar på straffpunkten och Anton J är exekutor, Han sätter straffen säkert i mål. 1 – 0 till DIF. En mycket bra start, men bara två minuter senare tappar hemmalaget markeringen och gästernas Johannes Ehn löper igenom och kvitterar till 1 – 1, mycket kyligt. Efter en händelserik inledning går matchen ner i kvalité. Lagen växlar i spel- övertag. Gästerna har ett bra läge kvarten före halvlekspaus, men missar öppet mål. IK Tord hade även någon situation där man ropade på straff men domaren vinkade avvärjande. Oavgjort i paus och noteras kan att hemmalagets Mattias Järsenholt varit mycket offensiv från sin vänsterbacksplats.

IK Tord börjar bra i den andra halvleken. Ytterligare en situation där man ropar på straff, men domaren friar. Tord har lite övertag i spelet och i den 65:e minuten byter DIF in tre nya spelare. Enez Poyras, Christoffer Åkerlund och Axel Svenningson kommer in och ut går Benjamin, Järsen och Hugo Lönn. 

Det varma vädret sätter stor press på spelarna i båda lagen. DIF har ett farligt läge i den 66.e minuten när Anton drar på ett hårt skott som

Björn styr precis över ribban. Gästerna kontrar och DIF-försvaret räddar på mållinjen. 

DIF gör ytterligare två byten ,Josip och Werneröd kommer in, Max och Björn går ut. Gästerna har ytterligare en chans att ta ledningen men bollen går utanför. Så kommer då matchavgörandet i den 90:e matchminuten. Nyligen inbytte Werneröd fälls utanför straffområdet. Anton J tar frisparken och lyfter in den i straffområdet och där kommer ”Boda” och sätter pannan till och DIF tar ledningen med 2 – 1. Detta är det första mål som ”Boda” gör i på den här nivån. Vi har väntat i över 10 år, men när det väl händer så är det helt avgörande. Helt fantastiskt, det ger Dalstorps IF tre poäng i årets försenade seriepremiär.

En match som inte nådde upp till någon högre kvalité. Mycket felpass och tuffa närkamper. Värmen satte nog sina spår i orken hos båda lagen, Noterades att 10 spelarbyten gjordes.

Matchen spelades utan publik, endast funktionärer och skadade spelare fanns innanför staketet på Dalshov. Ett tjugotal åskådare fanns utanför som såg matchen.   

 

Dagens hemmalag:

Hallqvist

Chrille, Boda, Marc, Järsen

Benjamin, Anton, Björn, Hugo, Max

Daniel

Bänken: Bygård, Axel, Åkerlund, Werneröd, Josip, Enez, Hampus och Elias

Dalstorps IFs regler och åtaganden ang. Covid-19.
2020-05-19 09:01
Nedan följer en uppdatering av våra åtgärder:

Vi kör ut maten till er!

Dalstorps IF tillsammans med Dalstorps Församling erbjuder vi nu utkörning av mat till er som inte har möjlighet att handla själva tack vare att ni tillhör en riskgrupp och bör undvika social kontakt. 

 

Så här går ni tillväga:

Beställning lämnas på telefon till Ulf Fredeväg, Dalstorps Församling. Tel: 0325-612130 alt. 0725-259931

Telefontid: Tisdagar och torsdagar kl 09.00-11.00. Dalstorps Församling plockar sedan ihop era varor. 

Leverans sker på tisdagar och torsdagar från kl. 17.00 av Dalstorps IF

Betalning sker i första hand via Swish och i andra hand via insättning på Bankgiro 

Detta är en tjänst vi i DIF erbjuder ihop med svenska kyrkan och kommer erbjudas så länge det krävs. 

Självklart är det kostnadsfritt. 

Vi startar med detta imorgon torsdag den 26/3

 

Fotboll

Ungdomsfotbollen flyttar ut sina träningar tidigare än beräknat men det är viktigt att man följer de direktiv som kommer från fotbollsförbundet och Västergötlands fotbollsförbund

 

2020-04-26 13:35

Nya regler för U-fotbollen har presenterats av VFF. Det innebär att U-fotboll får spelas (både träning och matcher) f o m ungdomar födda 2002 och yngre.

Dock 9-manna (P14 i Div 8) och 11-manna (P15 i Div 5 och P16 i Div 4) spelas som ett vårspel och en höstserie. Vårspelet startar 1 maj och spelas i form av träningsmatcher (ingen serietabell). Höstserien startar 21 juni och är 2020 års tävlingsserie.

 

Regler Corona U-fotbollen.

Följande regler gäller för U-fotbollen i Dalstorps IF f o m idag och framåt tills vidare.·        

·       Alla spelare och ledare byter om hemma och kommer omklädda till Dalshov till såväl träning som till hemma- och bortamatcher.

·       Detta gäller också bortalagets spelare och ledare vid matcher på Dalshov.

·       DIFs ledare informerar bortalaget.

·       Vi duschar hemma.

·       Varje spelare har sina byxor och strumpor hemma och tvättar dessa.

·       Matchtröjor tas om hand av ledarna. 

·       Ingen publik på matcherna. Vi tolkar det dock som att en förälder får följa med sitt barn/ungdom och titta på matcherna.

·       De som kör ungdomarna till bortamatcherna får titta på matchen.

·       De som kör till bortamatcherna får ha flera ungdomar i varje bil.

·        

·       Har spelaren eller ledaren det minsta symptom (kan verka som förkylning), ska spelaren inte träna eller spela och ledaren ska inte coacha laget. Stanna hemma 2 dagar efter symptomen har försvunnit.

·       Har spelaren/ledaren någon i familjen eller varit i kontakt med någon som har konstaterat Covid-19 ska spelaren/ledaren inte träna, spela resp. leda laget. Stanna hemma i 14 dagar efter det att den sjuke har tillfrisknat.

Det åligger var och en att ta eget ansvar och ta hänsyn till dina medspelare/ledare.

 

Seniorlagen.

Alla taktikgenomgångar och andra typer av gruppaktiviteter ska ske utomhus.

Enligt Folkhälsomyndighetens beslut kommer inga tränings- och seriematcher ske före 1 juni.

 

Fotbollsskolan.

Vi har ändrat fotbollsskolan så att vi delar upp gruppen i ett förmiddags- och ett eftermiddagspass och har tagit bort lunchen.

 

Gym/Spinning:

Antalet cyklar är reducerade från 24 till 12 st för att minimera smittspridning och om vädret tillåter så rekommenderas att cyklarna placeras utomhus på altanen.

* De som använder gymmet ska tvätta/sprita maskiner före och efter användning. Detta gäller även spinning.

* De som känner oro för att bli smittad rekommenderar styrelsen att byta om och duscha hemma

* Styrelsen har pausat seniorspinningen då deltagarna, på grund av ålder, är i riskgruppen att drabbas hårdare av smittan.

Möten/utbildningar.

Max deltagare vid möten, utbildningar och andra sammankomster på Dalshov är 10 personer.

 

Övrigt.

Om det är något annat som ni i riskgruppen behöver hjälp med eller har tips på aktiviteter som vi kan ombesörja för att göra denna tid lite enklare och roligare så skicka ett e-mail eller ring till Lotta på kansliet 0321 60212 så förmedlar hon den.

Boll o Lek för 5-6åringar start på söndag!
2020-05-18 17:29
Hej alla föräldrar till barn födda -14 och -15.
Vi startar träningen (och mycket lek) nu på söndag 24 maj kl 16.00.
Vi kommer också att berätta hur vi har tänkt att lägga upp säsongen och annat som är viktigt att känna till.
Tänk därför på att alla barnen bör ha minst en förälder på plats.

Välkomna!
Karin Lindeblom & Co. 
Spinning och funktionell träning
2020-05-13 17:05
Hej! 

Kvällsspinningen tar sommaruppehåll från och med nästa vecka, däremot kommer morgonspinningen att hålla igång fram till midsommarveckan (v. 25). Samma gäller även den funktionella träningen som numera håller till utomhus. Så är du sugen på att träna något gruppträningspass så är det morgonspinning tisdag och fredag kl. 6-6.30 och funktionell träning tisdag 18-19 några veckor till. Välkomna! 

Fotbollsskola 2020 på Dalshov
2020-05-07 21:46

Dalstorps IF´s fotbollsskola v 25 2020

 

Alla barn och ungdomar 7-14 år är välkomna att anmäla sig till årets fotbollsskola!

 

Vi anpassar i år vår fotbollsskola efter Svff riktlinjer med anledning av corona-utbrottet så Fotbollsskolan blir uppdelad på halvdagar under v 25 där träningar varvas med teoripass.

 

Bollgeniet Emil Jylhänlahti kommer i år igen! Det blir ingen allmän uppvisning, men han kommer att visa, trixa och vara med barnen under onsdagen.


Under fliken Fotbollsskola 2020 finns mer info samt länk till anmälan.


Välkomna!

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet